Recept: Zelfgemaakte ceviche met korianderpesto

Recept: Zelfgemaakte ceviche met korianderpesto

Recept: Zelfgemaakte ceviche met korianderpesto

Ceviche, homemade, korianderpesto, vis

Ondertitel: Zelf het populaire ceviche maken? Is eigenlijk supereasy! Belangrijkste is om echt verse vis te kopen bij jouw lokale visboer. Kost even wat, maar dan kan je echt smullen!

Aantal personen: Voorgerecht voor ± 4 personen

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 3-4 uur (marineren)

Ingrediënten:

  • 100 gr gamba’s
  • 150 gr kabeljauwfilet
  • 150 gr scholfilet
  • 3 limoenen
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 rode ui
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de vis in dunne plakjes (zoals sashimi). Leg deze samen met de gamba’s in een ondiepe schaal of bord.
  2. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rest in stukjes.
  3. Verdeel de ui, knoflook en peper over de vis. Knijp de limoenen uit en verdeel deze ook over de vis. Ik heb zelf ook een klein beetje water toegevoegd omdat ik van een iets minder zure variant houdt. De keuze is aan jou!
  4. Voeg zout toe aan de vis. Dek de ceviche goed af en laat deze 3-4 uur marineren in de koelkast. Belangrijk is dat je de vis ook weer niet te lang laat marineren omdat dan de vis te zuur kan worden.

Koriander/pistache-pesto:

  • Pak een hakmolen: Stop hierin een paar takjes koriander (met blaadjes), teentje knoflook, stuk of 10 pistachenoten, peper & zout. Goed fijn maken. Olijfolie toevoegen.

Voedingswaarde per 100 gr:
Kcal: 77 kcal
Koolhydraten: 0 g
Eiwitten: 17 g
Vet:  1 g

Extra personal info:

Als er in een restaurant ceviche op de kaart staat, moet ik deze proberen. Dit simpele gerecht uit Peru is zo simpel, maar zo lekker! Ik besloot het zelf eens te maken en dit was het resultaat. Makkelijk, wel even wachten, maar dan smikkelen! De korianderpesto is alleen een suggestie, eigenlijk heeft de ceviche het niet eens nodig.

Wil je inspiratie om bij de ceviche geweldige groente gerechten te maken? Kijk dan eens hier! 

Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram

 

Samenwerken met Froodyz?
Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Recept: Zelfgemaakte ceviche met korianderpesto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *