Recept: Herfstkip met bockbier

Recept: Herfstkip met bockbier

Intro: We kregen een heerlijk bockbierpakket van Beerwulf.com. Samen met vrienden besloten we er een heerlijke proefavond van te maken inclusief een lekkere stoof, je raad het al, met bockbier.  Het was een en al genieten. Aanrader!

Ondertitel: Dit gerecht is niet perse geschikt voor de kleintjes, maar zet er een pannetje naast op het vuur met precies dezelfde ingrediënten min het bockbier en ze gaan ook los met kluiven. Dit gerecht duurt even, maar je hoeft alleen maar te wachten en alleen de geur geeft heel veel gezelligheid!



Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ± 15 minuten
Wachttijd: 2-3 uur

Ingrediënten:

8 st kippenpoten
3 el olijfolie
50 gr boter
½ el paprikapoeder
1 el mosterd
2 el rodewijnazijn
2 flesjes bockbier naar keuze
2 st uien
2 teentjes knoflook
1 blaadje laurier
1 blokje runderbouillon
1 el stroop
½ el worchestersaus

Bereidingswijze:

  1. Pel de knoflook en de ui en snijd deze in stukjes.
  2. Verwarm de olijfolie en boter in een grote braadpan, bak hierin kort de ui en knoflook aan. Voeg de kippenpoten toe. Bak deze aan alle kanten kort aan.
  3. Voeg de mosterd, rodewijnazijn, paprikapoeder, stroop, laurier toe en bak nog heel kort.
  4. Voeg de bokbier toe en voeg water toe totdat de kippenpoten onderstaan.
  5. Voeg de worchestersaus en runderbouilonblokje toe. Laat 2-3 uur zachtjes pruttelen, terwijl je controleert of het lekker is. Proeven mag!

Extra personal info:

Dit gerecht heb ik samen met een zuurkoolstamppot gemaakt. De zuurkool had ik van Boerschappen gekregen om te testen. Fenomenaal was deze. Leuk om zo te testen, laat maar doorkomen! 😊

Een ander lekker herfstig gerecht voor erbij: Pasta met paddenstoelen

Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram

Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *