Recept: Gegrilde boleten met een venkelsalade met rode bessen, gerookte bietjes, burrata en dragon

Recept: Gegrilde boleten met een venkelsalade met rode bessen, gerookte bietjes, burrata en dragon

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Dit gerecht maakte ik eigenlijk als voorgerecht voor de kerst, maar eigenlijk is het ook een perfect lunchgerecht of een frisse salade. Het lijkt moeilijk, maar dat valt heel erg mee. De combinatie van de vlezige koningsboleet met de frisse venkelsalade met dragon en rode bessen, aardse bietjes en romige burrata zijn geniaal. Vegatastisch!

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 min

Ingredienten:

1 st venkel
2 el rode wijnazijn
2 el olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook
Peper en zout
150 g rode bessen
Paar takjes dragon
4 st koningsboleten
8 st gerookte bietjes, uit pot
2 st burrata

Bereidingswijze:

  1. Snijd de venkel door de helft en snijd de harde binnenkant eruit. Snijd de venkel in dunne plakjes. Meng de rodewijnazijn met de olijfolie en de uitgeperste knoflook, peper en zout. Meng in een kom met de venkel. Rits de dragon van de takjes en de rode bessen. Meng deze ook door de venkel heen. Zet in de koelkast.
  2. Snijd de koningsboleten in plakken. Grill deze in een grillpan rustig totdat ze een mooie grillstreep hebben en gaar zijn. Snijd de bietjes in tweeën.
  3. Leg de boleten op de borden als een soort carpaccio. Leg hierop de venkelsalade met de rode bessen. Maak af met de burrata die in stukken is gescheurd. Ter decoratie kan je nog een par bessen en dragon neerleggen.

Wil je nog een recept met rode bessen? Klik dan hier!

Zoek je nog meer inspiratie met rode bessen, kijk dan zeker eens op de pagina van deze telers Berry Brothers. 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl [/su_box] <script type=”text/javascript” src=”//downloads.mailchimp.com/js/signup-forms/popup/unique-methods/embed.js” data-dojo-config=”usePlainJson: true, isDebug: false”></script><script type=”text/javascript”>window.dojoRequire([“mojo/signup-forms/Loader”], function(L) { L.start({“baseUrl”:”mc.us19.list-

Print Friendly, PDF & Email