Recept: Vegetarische Dutch pokebowl

Recept: Vegetarische Dutch pokebowl

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Ik kreeg een mooie brief met daarin € 12,50 tegoed om gratis te besteden bij de Albert Heyn in kader van de doemaarlekkervegetarisch actieweken. Superinitatief! Maar in het bijgeleverde boekje staan alleen maar recepten waarin producten zitten van de Vegetarische slager, niks mis mee, maar ik dacht meteen dat kan ook zonder!  Daarom dit recept, maar allemaal gratis producten van de actie van de AH. #doemaarlekkervegetarischzondervleesvervangers 😊

Dit gerecht is een ode aan groente en een Hollandse variatie op de bekende Pokebowl. Een bak vol heerlijkheid aan groente en aardappels. Er komt bijna geen einde aan, lekker aan tafel blijven zitten en blijven genieten.



Aantal personen: 4


Bereidingstijd: ± 30 minuten

Ingrediënten:

400 gr krieltjes
1 paprika
1 bloemkool
300 gr spinazie
1 rode ui
100 gr Amsterdamse uitjes
2 st prei
4 el mayonaise
Paar takjes peterselie
1 el rodewijnazijn
2 takjes tijm
2 el olijfolie
15 gr roomboter
2 teentjes knoflook

Bereidingswijze:

  1. Snijd de krieltjes in kwarten. Zijn ze heel groot, snijd ze dan in zessen. Breng een pan met water aan de kook. Kook de krieltjes in 8-10 gaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Was de groentes. Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de Amsterdamse uitjes in vieren. Snijd de prei in ringen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en zet deze met de helft van de olijfolie en de uitgeperste knoflook, peper en zout in de oven voor 15 minuten.
  4. Verwarm de roomboter in een koekenpan en stoof hier de prei samen met de tijm, peper en zout voor een paar minuten.
  5. Verwarm de andere helft van de olijfolie en roerbak de spinazie.
  6. Maak een dressing van de mayonaise, overgebleven knoflook, rodewijnazijn, gehakte peterselie, peper en zout. Meng de aardappels met de dressing.
  7. Verdeel de aardappels en de groentes over bowls en geniet van het uitzicht.

 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Recept: Vegetarische Dutch pokebowl”