Recept: Couscous with incredible veggies!

Recept: Couscous with incredible veggies!

Recept: Couscous with incredible veggies

Couscous met twee lekkere groentegerechten

Een maaltijd zonder vlees? Geen probleem, je mist het geeneens! Deze drie gerechtjes samen maken een heerlijke vegetarische maaltijd: Gegrilde haloumi & aubergine, spinazie met burrata en granaatappel, couscous met mais, paprika en komkommer evt lekker met korianderpesto.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 min

Extra nodig: Grillpan

Ingrediënten:

  • 1 pakje haloumi (± 225 gr)
  • 1 aubergine
  • 600 gr verse spinazie
  • 1 bol burrata
  • ½ granaatappel
  • 300 gr couscous
  • 1 blikje mais
  • 1 komkommer
  • 1 paprika
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 50 gr roomboter
  • 1 tl ras el hanout
  • 3 el olijfolie
  • 1 citroen
  • Peper en zout

Koriander/pistache-pesto:

  • Pak een hakmolen: Stop hierin een paar takjes koriander (met blaadjes), teentje knoflook, stuk of 10 pistachenoten, peper & zout. Goed fijn malen. Olijfolie toevoegen.

Bereidingswijze:

Gegrilde haloumi met aubergine:

  1. Snijd de aubergine en haloumi in plakjes. Bak beide om en om in een grillpan. Leg deze om en om in een ovenschaaltje. Sprenkel een beetje citroensap en zout over het gerecht. Warm even op in de oven als je hem gaat serveren.

Spinazie met burrata en granaatappel:

  1. Verwarm een beetje olijfolie in de grote koekenpan. Wok hierin de spinazie met zout en een teentje knoflook. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Haal de pitjes van de granaatappel los. Serveer de spinazie samen met de burrata en de granaatappel.

Couscous met mais, komkommer en paprika

  1. Leg de couscous samen met de boter en 2 el olijfolie in een bak. Giet hierover kokend water. Dek af met een deksel of plastic folie en laat ± 20 minuten staan. (kijk ook even op de verpakking)
  2. Snijd de paprika en komkommer in kleine stukjes. Maak de couscous los met een vork. Voeg de komkommer, paprika en mais toe. Maak op smaak met ras el hanout, peper en zout, knoflook en citroensap.

Voedingswaarde per persoon (zonder pesto):
Kcal: 497 kcal
Koolhydraten:23 g
Eiwitten: 22 g
Vet:  36 g

Extra personal info:

Avondeten zonder vlees eten proberen wij eigenlijk een paar keer per week te doen. Als je deze gerechten maakt heb je zo een heerlijke maaltijd dat je niet eens denkt aan vlees! De verschillende smaken en de kaassoorten combineren goed samen. Maar je kunt ook de gerechten los bij een andere maaltijd serveren. 

Heb je nog korianderpesto over? Maak dan ook eens deze ceviche! Klik hier!

 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

 

Print Friendly, PDF & Email