Recept: Snelle appeltaart met rode bessen en pistachenoten

Recept: Snelle appeltaart met rode bessen en pistachenoten


Aantal personen: 1 taart (8 grote punten)
Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd: 45 minuten

Zondag, bakdag. Ik bak niet vaak, maar met de jongens vind ik het helemaal gezellig. We hebben wel voor een snelle variant gekozen, want ik houd van een dunne korst en van bladerdeeg. In dit recept geven we een leuke twist aan deze makkelijke appeltaart. Daarbij een leuke twist aan de taart door de toevoeging van rode bessen, pistachenoten en een compote van rode bessen. En voor de echte smulpapen: slagroom!

Ingrediënten:

4 st appels
2 st peren
300 gr rode bessen (Berrybrothers)
3 el pistachenoten, gepeld
1 plak bladerdeeg, groot
2 tl kaneel
4 tl basterdsuiker
2 tl citroensap
Slagroom naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil en snijd de appels en peren in stukjes. Was de bessen en rits hen van de stokjes.
3. Meng 1/3 van de rode bessen door de appels en peren. Maak op smaak met kaneel, de helft van de basterdsuiker en de helft van de citroensap.
4. Snijd aan weerskanten van het bladerdeeg een strook af. Leg deze apart. Beleg een taartvorm met bakpapier en leg hierin het bladerdeeg. Trek het aan de zijden een beetje omhoog, zodat je een zijkant krijgt voor de snelle taart met rode bessen. De zijkant kan je om het fruit heen vouwen. Snijd de stroken in reepjes en verdeel ze over het gerecht.
5. Vul de taartvorm met het fruit en vouw de taart een beetje om het fruit heen. Zet in de oven voor ongeveer 45-50 minuten, totdat het bladerdeeg gaar is en de taart goudbruin.
6. Maak ondertussen de rode bessencompote: Kook de rode bessen zachtjes in een steelpan met de overgebleven suiker, citroensap en een klein laagje water. Roer soms en kook totdat je een stevige compote krijgt.
7. Haal de snelle appeltaart uit de oven en serveer met de compote en slagroom naar wens.

Wil je nog een recept met rode bessen? Klik dan hier! 

Zoek je nog meer inspiratie met rode bessen, kijk dan zeker eens op de pagina van deze telers Berry Brothers. 


[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl [/su_box]

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Recept: Snelle appeltaart met rode bessen en pistachenoten”