Recept: Pasta met Hollandse garnalen, asperges en een romige vissaus

Recept: Pasta met Hollandse garnalen, asperges en een romige vissaus

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Mij lijkt het leuk om recepten in mijn mail te ontvangen! [/su_button]

Recept: Pasta met Hollandse garnalen en asperges 

Hollandse garnalen zijn goddelijk en ik had het geluk een mooi pakket te ontvangen van Klaas Puul. Ongepeld dat wel, waardoor ik een heerlijke saus kon maken met de schillen. Wil je liever de snelle variant? Dan kan je de schillen vervangen door een visbouillonblokje! Deze pasta samen met de asperges, een rijke saus en de garnalen, maken het een overheerlijke combinatie.



Aantal personen: 4


Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gr Hollandse garnalen ( of ± 600 garnalen met schil)
  • 250 gr kabeljauwfilets (uit vriezer)
  • 300 gr pasta
  • 300 gr groene asperges
  • 300 gr asperge broccoli
  • 150 ml Paturain cuisine
  • 150 ml crème fraiche
  • ± 2 tl vissaus (naar smaak, is best zout)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 blokje visbouillon (of garnalenbouillon, verkrijgbaar bij de Toko)
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Als je ongepelde garnalen hebt, pel deze dan eerst. Houd de schillen apart.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet deze af. Spoel af met koud water.
  3. Zet een pan met water op en laat deze koken. Snijd de harde kontjes van de groene asperges. Maak de asperge-broccoli iets kleiner. Kook deze max 4 minuten, giet af en spoel koud.
  4. Voor de saus: Snijd de ui en knoflook in stukjes. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin kort de knoflook en ui. Voeg het bouillonblokje toe en kabeljauwfilets toe. (of de schillen en laat deze een paar minuten rustig bakken.). Voeg een flinke scheut water toe en laat rustig borrelen voor ± 10 minuten. (met schillen max. 20 minuten rustig laten koken en dan schep je de schillen eruit, daarna de vis toevoegen en nog 10 min rustig laten koken).
  5. Voeg de vissaus, Paturain en creme fraiche toe. Maak op smaak met peper en zout.
  6. Verwarm de pasta en groente in de saus. Voeg als allerlaatste de Hollandse garnalen toe. Deze hoeven eigenlijk alleen verwarmd te worden, niet gekookt!

Voedingswaarde per persoon:

Kcal: 684 kcal
Koolhydraten: 47 g
Eiwitten: 36 g
Vet:  38 g

Extra personal info:

Hollandse garnalen vind ik heerlijk en mijn kleintjes trouwens ook. Eerst vonden ze het eng, maar na proeven zijn ze helemaal om! Jammergenoeg zijn ze aan de prijzige kant en daarom koop ik ze niet zo vaak! Maar een tip is om eens in het vriesvak te kijken van de supermarkt, sommigen hebben daar bevroren Hollandse garnalen liggen. Dan zijn ze vaak goedkoper. Ongepeld zijn ze ook goedkoper, maar bereid je dan wel voor op een flinke klus van het pellen. Dan is de saus wel toch iets lekkerder, als je het met de schillen maakt. Keuzes, keuzes, lastig!

Zin in een andere pasta met vis? Probeer dan deze! 

 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Een lekker recept voor jouw product? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email