Recept: Linguini met garnalen in tomatenroomsaus met olijven

Recept: Linguini met garnalen in tomatenroomsaus met olijven

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Recept: Linguini met garnalen in tomatenroomsaus met olijven

Pasta, Garnalen, Tomatenroomsaus, Olijven

Een snelle pasta, maar gruwelijk lekker! Een combinatie van room en tomatensaus met gebakken gamba’s en olijven. We vullen de linguini nog een beetje aan met haricots verts en champignons.

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 ml slagroom (ongezoet)
  • 300 gr grote diepvriesgarnalen (gepeld)
  • 150 gr haricots verts
  • 250 gr champignons
  • ± 15 zwarte olijven
  • 300 gr linguini
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico-azijn
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Laat de garnalen ontdooien in een vergiet. Ben je dit vergeten? Spoel ze met koud water en ze zijn binnen een paar minuten ontdooid.
  2. Snijd de ui en champignons in stukjes. Dop de haricots verts. Kook de haricots verts in een paar minuten beetgaar. Snijd de olijven in tweeën.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg de champignons toe en bak deze een paar minuten. Voeg de tomaten toe. Zet het vuur zachtjes en laat rustig pruttelen.
  5. Bak in een andere pan de garnalen in een paar minuten gaar. Voeg de haricots verts, olijven, balsamico-azijn en garnalen toe. Maak op smaak met zout en peper. Laat nog een paar minuten pruttelen. Voeg de room als laatst toe, als je deze te lang laat koken, kan hij in de schift gaan!
  6. Serveer de groente/garnalensaus bij de pasta.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 458 kcal
Koolhydraten: 12 g
Eiwitten: 22 g
Vet:  36 g

Extra personal info:

Mijn kleintjes zijn gek op pasta en ook op garnalen, dus ik wilde een nieuwe variant bedenken. Door de roomsaus niet uitgesproken vissig, maar wel bekend door de tomaten. Ze hebben hier van gesmuld! Je mag ook een andere variant pasta gebruiken, maar een sliertpasta is in verband met de saus wel aan te raden!

Nog een makkelijk pasta gerecht met vis? Klik dan hier! 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

 

Print Friendly, PDF & Email