Recept: Gestoofde kip in romige mosterdsaus met spekjes

Recept: Gestoofde kip in romige mosterdsaus met spekjes

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Klik hier om lekkere recepten voor het hele gezin in je mailbox te krijgen! [/su_button]

Recept: Gestoofde kip met spekjes en mosterdsaus

Een gegarandeerde hit aan de feesttafel bij de hele familie? Maak eens deze gestoofde kip in een romige mosterdsaus met krokante spekjes. Samen met aardappeltjes en haricots verts een geniale maaltijd, echt waar! EN: KLAAR TERWIJL U WACHT!



Aantal personen: 4


Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

  • 8 kippenpoten (2 per persoon)
  • 600 gr aardappels, geschild
  • 500 gr haricots verts
  • 200 gr spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el “gewone” mosterd
  • 200 ml kookroom
  • 1 tl dragon
  • 1 tl tijm
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verdeel peper en zout over de kippenpoten. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan of stoofpan en bak de kippenbouten aan alle kanten bruin. Zet het vuur zacht. Haal even de kip uit de pan, niet de pan schoonmaken.
  2. Snijd de ui in stukjes. Bak deze kort samen met de knoflook in dezelfde pan. Voeg de mosterd toe (beide). Verwarm deze, terwijl je roert, ongeveer 1 minuut. Voeg een flinke scheut water toe en leg de kippenpoten weer in het vocht. Voeg de tijm, dragon en bouillonblokje toe. Laat deze ± 20, 25 minuten zachtjes pruttelen, heb je hele grote bouten? Stoof ze dan iets langer.  (zorg dat de poten redelijk onder het vocht staan.)
  3. Indien nodig: Schil de aardappels en snijd deze in vieren. Was de aardappels. Zet een pan water op en laat ze in 15-20 minuten gaar koken. Giet af.
  4. Zet een pan op met water en laat deze koken. Haal de kontjes van de haricots verts en kook deze in 4-6 minuten beetgaar.
  5. Bak ondertussen in een droge pan de spekjes krokant.
  6. Haal de kip uit de pan en voeg de kookroom toe aan het vocht. Laat deze een paar minuten lekker koken.
  7. Leg de aardappels op het bord met de haricots verts. Kip en saus erop. Maak af met de krokante spek. Leuk om te presenteren in 1 grote schaal!

Voedingswaarde per persoon:

Kcal: 708 kcal
Koolhydraten: 32 g
Eiwitten: 45 g
Vet:  43 g

Extra personal info:

Een hele kip kan best lastig zijn om klaar te maken, dus deze kippenbouten zijn een fijne oplossing. Deze saus kan je los serveren, als je niet zeker weet of je kinderen dat lekker vinden. Neem ook niet te scherpe mosterd, dat maakt dit gerecht kindvriendelijker. Maar wij hebben genoten, ook al was het geen feestdag!

Wil je nog meer inspiratie voor de feestdagen? Klik dan hier voor nog een heerlijk recept! 

 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil je met een specifiek product een recept? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email