Recept: “Gezonde” warme chocolade met aardbeien en banaan

Recept: “Gezonde” warme chocolade met aardbeien en banaan

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil meer van deze leuke ideeën in mijn mailbox! [/su_button]

Recept: Gezonde(re) warme chocolademelk met aardbeien en banaan

Warme chocolademelk hoort bij de winter en de feestdagen. Maar wat denk je van deze variant met aardbeien en banaan? Voor de kleintjes met marshmallows en voor de grote mensen een beetje rum! Lekker opwarmen en toch wat vitamientjes erbij!Aantal personen: 6 (flinke bekers)


Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

 • 600 ml chocolademelk
 • 600 ml (soja)melk
 • 2 bananen
 • 400 gr aardbeien
 • Handje mini marshmallows
 • Beetje rum TIP: Ron Abuelo (indien gewenst)

Extra nodig: Blender

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de chocolademelk rustig in een grote pan.
 2. Maak de aardbeien schoon en pel de banaan. Doe de aardbeien samen met de banaan in stukjes in een blender en voeg de melk toe.
 3. Blender de “milkshake” goed door, als er te grote stukken in blijven zitten krijgen de kleintjes het niet door het rietje heen!
 4. Als de chocolademelk warm is, voeg dan de “milkshake” toe. Warm het nog kort op, hoeft niet te koken.
 5. Vul de glazen en voeg voor de kleintjes wat marshmallows toe en voor de volwassenen een scheutje rum! ENJOY met een goed gevoel!

Extra personal info:

Aan warme chocolademelk heb ik heel warme herinneringen. Nu ik volwassen en moeder ben vind ik die pakken mierzoet. Eigenlijk meng ik het altijd al met een flinke scheut melk om de zoetigheid wat minder te maken. Deze variant vind ik zelf geniaal en probeer het zelf eens, de kinderen genieten er volop van!

Wil jij gourmetten met de kinderen tijdens de feestdagen? Lees hier hoe ik het aanpak!

 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Recepten met jouw product? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email