Recept: Krokante kip met noodles, groentes en kokossaus

Recept: Krokante kip met noodles, groentes en kokossaus

Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox!

Heerlijke gemarineerde, krokante kip in een frispittige saus van kokos en limoen. Van de marinade maak je ook een lekkere saus voor bij de noodles, spinazie en oesterzwammen. Voor de lekker erbij: gegrilde mais. Mag, hoeft niet. Met de oesterzwammen en spinazie heb je al veel groentes, lekker gezond! 



Aantal personen: 4 


Marineren: ± 30 minuten
Bereiden: 40 minuten

Ingrediënten:

  • 8 kippenpootjes
  • 2 el sojasaus
  • 2 cm gember
  • ½ limoen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 blik kokosmelk
  • 400 gr noodles (dikke)
  • 450 gr verse spinazie
  • 300 gr oesterzwammen
  • 2 stuks mais (voorgegaard)
  • 3 el rijstolie
  • 1 kippenbouillonblokje

Bereidingswijze:

  1. Leg de kippenpoten in een ovenschaal. Schep de helft van de kokosmelk over de kippen heen. Doe hetzelfde met de paprikapoeder, uitgeknepen limoen, in stukjes gesneden gember, sojasaus en knoflook. Verdeel dit goed over de kip en zet in de koelkast voor een half uurtje. (langer mag ook).
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de kip in de oven voor 30-35 minuten. Haal halverwege de kip uit de oven. Giet het sap uit de schaal in een pan. Zet de kip voor de overgebleven tijd weer in de oven.
  3. Snijd de mais in stukjes en grill deze rustig in een grillpan.
  4. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Zet de saus van de kip aan. Voeg de rest van de kokosmelk toe en het kippenbouillonblokje. Voeg ook een scheut water toe. Laat dit rustig pruttelen.
  6. Bak in een pan de spinazie tot hij geslonken is in de helft van de olie. Laat deze uitlekken en bak ondertussen in dezelfde pan met de rest van de olie de oesterzwammen.
  7. Giet de noodles af en meng deze met de spinazie en oesterzwammen. Serveer de kokossaus en kip erbij.

Extra personal info:

Mijn kleintjes zijn gek op kluiven, dus mais en kip zijn een goede combinatie hier in huis. De mais kan je ook weglaten, in principe heb je genoeg groente in het gerecht. De saus maakt de kippetjes heerlijk zacht en een heerlijk geur en smaak bij de noodles. Je kunt de noodles ook vervangen door een andere pasta, als je dat makkelijker vindt!

Kip eten we vaak in huize Froodyz! Nieuwsgierig naar een andere variant?

 

Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Een receptontwikkelaar die weet wat de doelgroep wilt? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Recept: Krokante kip met noodles, groentes en kokossaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *