Recept: Kip kerrie met ananas en parelcouscous

Recept: Kip kerrie met ananas en parelcouscous

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief!

Kipkerrie is een prachtige combinatie van warm en zoet. De smaak van de ananas past perfect bij de kerrie en de kip. Je kunt hierbij ook rijst serveren, maar parelcouscous is een leuke variatie een keertje! Perfect voor het hele gezin, voor een makkelijke, maar overheerlijke maaltijd!


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten:

  • 400 gr kipfilet
  • 250 gr ananas (mag uit blik)
  • 250 gr champignons
  • 200 ml sojaroom (of gewone kookroom)
  • 200 gr doperwtjes (uit vriezer)
  • 1 paprika
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el kerrie
  • 1 tl komijn
  • 300 gr parelcouscous
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  • Snijd de kipfilet in stukjes. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de kip voor een paar minuutjes. Voeg de kerrie toe en bak deze 1 minuutje mee.
  • Snijd de champignon in stukjes. Voeg deze toe en laat paar minuten bakken. Snijd de ananas in stukjes en voeg deze ook toe. Voeg een scheut water toe en laat het geheel een paar minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de paprika in stukjes. Voeg deze samen met de doperwtjes, kookroom en komijn toe aan het kipfilet. Maak op smaak met peper en zout. Laat nog 3-4 minuutjes pruttelen.
  • Serveer alles samen. Tip: Een klein scheutje olijfolie over de parelcouscous. Blijft het minder plakken!

Extra personal info:

Parelcouscous werd voor het eerst gegeten door mijn kleintjes. Ik moet zeggen een groot succes! De bolletjes werden erg gewaardeerd. Samen met de zoetige kipkerrie hebben ze gesmuld en heb ik ook een heerlijke maaltijd gehad! 😊

Wil je liever krokante kip met kokossaus? Klik dan hier!

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Wil jij ook de ingrediƫnten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *