Recept: Gnocchi met ham, paddenstoelen en spinazie

Recept: Gnocchi met ham, paddenstoelen en spinazie

Recept: Gebakken gnocchi met ham, paddenstoelen en spinazie

Gnocchi, ham, spinazie, paddenstoelen,

Een supersnel en makkelijk gnocchi gerecht, waarbij het hele gezin de vingers aflikt! In dit gerecht kan je makkelijk ingrediënten apart houden, zodat “ongewenste” groente er makkelijk uitgevist kunnen worden door de kleintjes!

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 10 min

Ingrediënten:

  • 600 gr gnocchi
  • ± 160 gr droge ham naar keuze
  • 200 gr paddenstoelen
  • 600 gr spinazie
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 50 gr roomboter
  • Evt geraspte kaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • Knoflook, peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ham in stukjes en bak deze rustig krokant in een koekenpan.
  2. Snijd de paddenstoelen en bak deze in een koekenpan met de olijfolie, voeg de laatste minuten de spinazie en geperste knoflook toe. Zet apart.
  3. Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak hierin de gnocchi aan beide kanten in ongeveer 3-4 minuten bruin.
  4. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën en voeg deze toe, bak nog 2 minuutjes mee. Voeg als laatste de spinazie en oesterzwammen toe en maak op smaak met peper en zout. Voeg als je wilt de geraspte kaas toe! 

Extra personal info: 

Gnocchi klinkt voor sommigen een beetje onbekend, maar het zijn eigenlijk een soort aardappelballetjes. Je kunt ze bij bijna iedere supermarkt kant en klaar kopen. Door ze te bakken, worden ze lekker krokant van buiten en blijven ze zacht van binnen. Zeker een keertje proberen!

Wil je liever een “gewone” pasta uitproberen? Kijk dan eens naar deze pasta! 

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 419 kcal
Koolhydraten: 61 g
Eiwitten: 25 g
Vet:11 g

Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

 

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Recept: Gnocchi met ham, paddenstoelen en spinazie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *