Recept: Snelle gebakken rijst met garnalen, oesterzwammen en cashewnoten

Recept: Snelle gebakken rijst met garnalen, oesterzwammen en cashewnoten

Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox!

Recept:  Snelle gebakken rijst met garnalen en cashewnoten

Gebakken rijst, Garnalen, Cashewnoten, Oesterzwammen

Nasi goreng zoals wij hem kennen in Nederland  van de Chinees kennen ze eigenlijk niet in Azië. Daar betekent het gebakken rijst. En dat is lekker!!! Daarom vandaag een snel gerecht met gebakken rijst, deze keer met garnalen, cashewnoten, oesterzwammen en gemengde groente. Door het bakken van de rijst krijg je net een extra lekkere bite en smaak aan de rijst!  

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 300 gr rijst (mag ook restjes rijst zijn)
  • 200 gr garnalen (uit de vriezer is prima)
  • 200 gr oesterzwammen
  • 300 gr gemengde Oosterse groente
  • Flinke hand cashewnoten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 el ketjap
  • 1 el vissaus (potje te vinden bij grote supermarkt of toko)
  • Evt sambal

Bereidingswijze:

  1. Als je geen restjes rijst heb, kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud met water. Laat goed uitlekken!! Laat ondertussen de garnalen ontdooien in een beetje water. Laat uitlekken! Snijd de ui in stukjes.
  2. Zet twee grote koekenpannen op. Verwarm de helft van de zonnebloemolie in beide pannen. Bak in 1 pan de ui en knoflook kort aan. Voeg de rijst toe en laat deze op hoog vuur bakken. Roer regelmatig! Bak voor ongeveer 6-8 minuten.
  3. Bak ondertussen in de andere pan eerst de garnalen. Scheur de oesterzwammen in reepjes en voeg deze toe. Bak minuutje mee. Voeg de gemengde groente toe en bak nog een paar minuten. Roer soms om. Voeg de ketjap en vissaus toe. Indien gewenst ook beetje sambal naar smaak. Voeg als laatste de cashewnoten toe.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 584 kcal
Koolhydraten: 63 g
Eiwitten: 24 g
Vet:  27 g

Extra personal info:

Een foutje in mijn systeem is (denk door mijn koksachtergrond) is dat ik vaak teveel kook. Maar gelukkig heb ik drie mannen in huis die heel graag rijst eten. Gerechten zoals deze zijn in Indonesië heel normaal, ze maken gebakken rijst en gooien er dan de restjes in die je nog hebt. Dus maak het met kip, omelet en andere groente. Je hebt altijd een makkelijke en heerlijke maaltijd op tafel!

Wil jij een ander recept met rijst en gehaktballetjes? Kijk dan hier! 

 

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

 

Print Friendly, PDF & Email

3 Replies to “Recept: Snelle gebakken rijst met garnalen, oesterzwammen en cashewnoten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *