Recept: Gepofte knoflook & bloemkoolsoep met walnootpesto

Recept: Gepofte knoflook & bloemkoolsoep met walnootpesto

Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox!

Recept:  Romige vegasoep van geroosterde bloemkool en gepofte knoflook

Gepofte knoflook, pesto, geroosterde bloemkool, soep

Voor deze vegetarische soep moet je een beetje tijd nemen. Maar het grootste deel is iets aan het roosteren of aan het koken, dus hoef je eigenlijk niet belachelijk veel te doen! Door het poffen van de knoflook wordt de smaak heel zacht en niet overdreven aanwezig. Wil je iets meer pit? Gooi dan op het laatst nog een extra teentje (ongepofte) knoflook toe! Ik heb hierbij een heerlijke walnootpesto gemaakt.

Soepstengels: Heb je 15 minuten over om iets heel leuks te doen met je kinderen? Maak dan eens deze soepstengels. ZO simpel, maar ze smullen ervan!  

Aantal personen: 4 personen

(Voor)Bereidingstijd: 30 min
Oventijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 middelgrote kruimige aardappels (of 3 grote of 5 kleine)
  • 400 gr bloemkoolroosjes (zakje is geen probleem)
  • 1 bol knoflook
  • 500 ml alpro soya cuisine (andere kookroom mag ook)
  • 2 blokjes tuinkruidenbouillon
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Walnotenpesto:

  • Aantal takjes basilicum
  • 10 walnoten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Soepstengels: (voor ± 15 stengels)

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • Sesamzaadje
  • Zeezoutkorrels

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de bloemkoolroosjes in een ovenschaal. Snijd de top van de knoflookbol af (zodat je van ieder teentje de bovenkant ziet.) Houd 2 teentjes apart. Leg de bol bij de bloemkool en besprenkel met de olijfolie. Zet voor ± 30 minuten in de oven. Roer halverwege een keertje.
  2. Schil de aardappels en spoel deze goed af. Zet een grote pan op met voldoende water voor de aardappels en kook deze voor 10 minuten. Zet het vuur zacht, en voeg de bouillonblokjes toe en ± 1 liter water. Snijd de ui in grove stukken en voeg deze toe.
  3. Voeg de bloemkool toe aan de pan. Knijp de knoflook uit de teentjes (gaat vrij makkelijk) en voeg deze ook toe aan de soep. Voeg ook de room toe.
  4. Laat het geheel 10 minuten koken. Zet een staafmixer op de soep en blender de soep glad. Kook de soep nog ± 10 minuten in voor een extra stevige smaak. Proef om te kijken hoe de soep smaakt, dan hoef je hem minder in te koken.
  5. Maak ondertussen de pesto: Stop alle ingrediënten in een blender/hakmolen behalve de olijfolie. Zijn de ingrediënten fijn, voeg dan de olijfolie toe.
  6. Wil je wat extra pit? Voeg dan op het laatste moment nog de verse teentjes knoflook toe. Maak anders ook op smaak met peper en zout.

Soepstengels: Deze soepstengels zijn optioneel, maar wel verschrikkelijk leuk om te maken! Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de bladerdeegvellen ontdooien. Snijd deze in niet te dikke repen. Leg bakpapier op een bakplaat. “Vlecht” of draai 2 reepjes door elkaar heen. (hoe het eruit ziet, is niet heel belangrijk, ze gaan toch nog omhoog in de oven!) Kluts een ei en bestrijk de vlechten. Verdeel beetje zeezout en sesamzaadjes eroverheen en dan voor ± 20 minuten in de oven!  

Voedingswaarde per persoon (zonder soepstengels):
Kcal: 288 kcal
Koolhydraten: 22 g
Eiwitten: 5 g
Vet:  20 g

Extra personal info:

Knoflooksoep?!? Deze ken ik nog uit mijn kokstijdperk en het is echt goddelijk. Door het poffen blijft de smaak van de knoflook heel zacht en hij is lekker gevuld door de aardappels. Dus eigenlijk is het een goede avondmaaltijd, helemaal met de soepstengels erbij. De kleintjes wilden een tweede ronde opscheppen! 😊

Wil je liever een pompoensoep met kokos? Ga dan snel hier kijken! 

 

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *