Recept: Pasta met roquefort-paddenstoelensaus en pompoen

Recept: Pasta met roquefort-paddenstoelensaus en pompoen

Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox!

Recept: Pasta met pompoen, roquefort- paddenstoelensaus

Pasta, Vegetarisch, Pompoen, Pastinaak, Roquefort, Paddenstoelen

Een perfecte pasta voor de koudere dagen, met geroosterde pompoen en pastinaak samen met een romige paddenstoelensaus die extra lekker is door de roquefort. Een vegetarische pasta  om eens goed voor te gaan zitten en GENIETEN!

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 300 gram pasta (ongekookt)
  • 300 gr pompoenstukjes
  • 200 gr oesterzwammen
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 1 pastinaak
  • 125 ml crème fraiche
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 4 el olijfolie
  • 100 gr roquefort
  • ½ blokje groentebouillon
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de pastinaak (kan met dunschiller of kaasschaaf) en snijd deze in blokjes. Snijd de ui in blokjes. Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de pompoen en pastinaak een paar minuten aan alle kanten. Schep deze in een ovenschaal en zet in de oven. (totaal min. 20 minuten)
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  4. Verwarm ondertussen in dezelfde pan de rest van de olijfolie. Scheur de oesterzwammen in reepjes en snijd de champignons in stukjes. Bak deze kort aan. Voeg de ui en knoflook toe. Bak deze kort mee. Voeg een flinke scheut water toe, (totdat de paddenstoelen net onderstaan) en laat even een paar minuutjes pruttelen. Voeg het bouillonblokje, crème fraiche en roquefort toe en roer goed door. Maak op smaak met zout en peper. De saus hoeft niet heel dik te zijn, maar is hij flauw? Laat dan nog even doorkoken!
  5. Serveer de saus met de geroosterde groente (ik houd ze nog even apart, want ik weet niet of mijn kleintjes deze groente zo lusten 😊) en de pasta!

Voedingswaarde per persoon:
Kcal:  441 kcal
Koolhydraten: 47 g
Eiwitten: 15 g
Vet:  22 g

Extra personal info:

Kinderen zijn doorgaans gek op pompoen, vanwege de mooie kleur en de beetje zoetige smaak. Maar het rare is dat die van mij wel graag pompoensoep eten, maar zodra het een blokje is, vinden ze het eng (ofzoiets). Maar ik heb geleerd aan mijn oudste, dat hij wel moet proeven en hij zegt inmiddels eerlijk of hij iets toch lekker vind. Om te voorkomen dat hij helemaal niks eet, dan maar apart! Dan maar wat extra aardbeien bij de yoghurt! 😊

 

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

 

Print Friendly, PDF & Email

3 Replies to “Recept: Pasta met roquefort-paddenstoelensaus en pompoen”

  1. Dank je voor dit recept! Het is heel makkelijk en erg smaakvol. Ik heb er ook nog van geleerd hoe ik een sausje vol van smaak kan krijgen met zo weinig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *