Recept: Aardappels uit oven op 4 manieren!

Recept: Aardappels uit oven op 4 manieren!

Ik wil soms de nieuwsbrief ontvangen!

In Holland houden we van aardappels, heel veel aardappels. Maar die gekookte aardappels ben je misschien een keertje zat. Daarom heb ik vier (!) varianten gemaakt met aardappel, die je in de oven kan bereiden. Makkelijk, lekker en klaar terwijl u wacht!


 Alle gerechten zijn voor 4 personen


Gepofte aardappel met ansjovisboter

Ingrediënten:

  • 4 grote aardappels
  • 100 gr roomboter
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • Peterselie
  • Peper en zout 
  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Haal de roomboter uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de aardappels goed schoon. Kook ze ± 10 minuten. Giet af.
  2. Pak de aardappels per stuk in aluminiumfolie met een beetje zout. Leg ze in de oven voor ± 20 minuten.
  3. Maak ondertussen de boter. Meng (prak) alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met peper.
  4. Vouw de aluminiumfolie open en snijd een partje uit de aardappel. Vul deze met een lekkere bol boter.

Aardappelsoufflé met zeezout

Ingrediënten:

  • 600 gr aardappels, geschild
  • 3 eieren
  • 50 gr roomboter
  • 50 gr geraspte kaas
  • ½ el mosterd
  • Scheut melk
  • Peper en zeezout
  1. Indien nodig: Schil de aardappels en was deze. Snijd ze in stukjes. Kook de aardappels in ± 20 minuten gaar. Giet af. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Voeg de boter, mosterd, melk en peper en zeezout toe aan de aardappels. Stamp of pers tot een zachte puree. Zorg dat de puree lauw is. Meng 1 voor 1 de eieren door de puree heen.
  3. Olie of boter een ovenschaal (of schaaltjes) in en vul met de aardappelpuree. Beetje geraspte kaas eroverheen en zet voor ± 15 minuten in de oven, afhankelijk van de grote van jouw ovenschaal.

Aardappelgratin

  • 600 gr aardappels, geschild
  • 100 ml melk
  • 100 ml kookroom
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • ½ el rozemarijn of tijm
  • Peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de aardappels in plakjes en was ze even af. Zet een pan met water op en laat deze koken. Kook de aardappels 6-8 minuten. Giet af en laat beetje afkoelen.
  3. Meng de melk, kookroom, knoflook, kaas, kruiden door elkaar en maak op smaak met peper en zout.
  4. Leg de aardappelschijfjes in een ovenschaal en giet hier het roommengsel overheen. Zet in de oven voor ± 25-30 minuten tot er een mooi korstje opzit!

Ovenaardappeltjes

  • 600 gr roze aardappels, met schil! (of krieltjes)
  • 6 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • ½ el rozemarijn of tijm
  • Peper en zeezout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aardappels in partjes en was deze. Droog ze af met een doek en leg in een ovenschaal met bakpapier.
  2. Meng de olijfolie, knoflook, kruiden, peper en zeezout door elkaar. Meng deze goed door de aardappels.
  3. Zet de aardappels voor ± 35-40 minuten in de oven terwijl je soms de bak even me

Extra personal info:

Aardappels, groente en vlees eten wij graag in huize Froodyz. Maar iedere keer die geprakte aardappels komen soms ook mijn neus uit. Maar het mooie van aardappels is dat er vele manieren zijn om ze te bereiden. Neem bv de aardappelsouffle, lekker luchtig en zacht van binnen en knapperig aan de bovenkant of de ovenaardappels, zo makkelijk, wel even wachten, maar zo lekker! Leef je uit en geniet van “onze” aardappel.

Ook zo gek op aardappels? Klik dan hier voor het overzicht van alle aardappelgerechten!

Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Recept: Aardappels uit oven op 4 manieren!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *