Recept: Aardappelschotel met spekjes, sperziebonen en champignons

Recept: Aardappelschotel met spekjes, sperziebonen en champignons

Stuur mij lekkere recepten!

Lekker makkelijk met de overgebleven restjes gekookte aardappel van gisteren. Op hoog vuur opbakken met spekjes, champignons en sperzieboontjes. Op smaak maken met goede kruiden en uiteraard een stukje roomboter. Ouderwets Hollands smikkelen van deze aardappelschotel!



Aantal personen: 4


Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 800 gr aardappelen, gekookt
  • 250 gr spekreepjes
  • 400 gr sperziebonen
  • 250 gr champignons
  • 3 el zonnebloemolie
  • 25 gr roomboter
  • Bieslook of basilicum
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de aardappels in kleinere stukjes. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappels op hoog vuur, schep soms goed door.
  2. Bak in een andere koekenpan de spekjes krokant. Laat de spekjes uitlekken op een stuk keukenpapier. (LET OP: Je kunt ook het spekvet bewaren (ipv roomboter) om de aardappels meer op smaak te maken, dat is je eigen voorkeur!)
  3. Dop de sperziebonen en kook deze in 6-8 min beetgaar. Snijd de champignons en ui in stukjes.
  4. Als de aardappels bijna krokant genoeg zijn, voeg de champignons toe en bak deze nog 3-4 minuten mee. Voeg de spekjes, sperziebonen, ui, knoflook, kruiden, peper en zout toe. Laat nog heel even bakken op hoog vuur.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal:  501 kcal
Koolhydraten: 40 g
Eiwitten: 16 g
Vet:  29 g

Freya persoonlijke verhaal:

De beste gebakken aardappels maak je van de gekookte aardappels van gisteren. Nostalgie, geen idee, maar ik ben er weer mee begonnen. Ik wil namelijk meer voorbereiden voor de volgende dag, zodat we op bepaalde dagen heel snel kunnen eten. (houd Froodyz in de gaten voor meer hierover!) Met wat makkelijke toevoegingen heb je zo een eenpansgerecht op tafel waar iedereen van kan genieten.

Ook gek op aardappels? Bekijk hier al mijn recepten met aardappels!

Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Een ervaren projectmanager in food en communcatie nodig? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *