Recept: Slavink speciaal met aardappeltjes en jus

Recept: Slavink speciaal met aardappeltjes en jus

Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox!

Lekker prakken met een heerlijke jus. Een simpele, Hollandse maaltijd met een kleine twist. Het meest gegeten stukje vlees in Nederland is de slavink, maak deze eens zelf! In dit recept een lekkere variant met ardennerham en basilicum.



Aantal personen: 4


Bereidingstijd: 20 min

Ingrediƫnten:

  • 800 gr aardappels, ongeschild
  • 600 gr gemengde wortels
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 8 plakken ardennerham
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el mosterd
  • 80 gr boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Was ze en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Meng het gehakt met de basilicum, paprikapoeder, peper en zout. Rol hier 8 kleine worstjes van. Omwikkel deze met de ham. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de slavinken aan alle kanten bruin. Voeg de boter toe en laat smelten. Voeg een scheut water toe, peper en zout en de mosterd. Laat 5 minuten pruttelen.
  3. Schil en snijd ondertussen de wortels in stukjes en kook deze in 8-10 minuten gaar. Wil je graag zachte worteltjes, kook ze dan iets langer.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal:  544 kcal
Koolhydraten: 28 g
Eiwitten: 33 g
Vet:  33 g

Freya persoonlijke verhaal:

Vroeger kreeg ik bijna altijd Hollandse pot, dus het zit wel echt in mijn DNA. We eten vaak ook maaltijden met andere invloeden, maar soms een echt Hollandse pot vind ik echt heerlijk! Laat de kinderen lekker prakken met de jus en ze zullen smullen. In dit gerecht maak ik de slavink zelf, wat eigenlijk heel makkelijk is. De slavinken kant en klaar uit de winkel, vind ik altijd zo vies!

Meer zin in een vispotje met gekookte aardappels? Klik dan hier! 

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Wil jij ook de ingrediƫnten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *