Recept: Salade met gerookte zalm, spekjes, sperzieboontjes en piccalilly-creme

Recept: Salade met gerookte zalm, spekjes, sperzieboontjes en piccalilly-creme

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Gerookte zalm met spekjes, raar? Nee, je zult verbaasd staan, deze combinatie is ongelofelijk! Samen met sperzieboontjes, augurk, tomaatjes en de piccalily-creme zeker een keertje proberen!



Aantal personen: 2


Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten:

  • 125 gr gemengde salade
  • 150 gr gerookte zalm of gravad lax
  • 50 gr spekreepjes
  • 3 tomaten
  • 2 flinke augurken
  • 125 gr sperziebonen
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 el piccalilly
  • 2 el crème fraiche
  • Peper en zout

 Bereidingswijze:

  1. Dop de sperzieboontjes en kook deze in 6-8 minuten beetgaar in kokend water. Giet af met koud water.
  2. Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie totdat ze krokant zijn. Schep ze op keukenpapier en laat uitlekken.
  3. Snijd de tomaten, augurk en ui in stukjes.
  4. Meng deze door de gemengde salade. Voeg de sperziebonen toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Maak een dressing van de crème fraiche, piccalilly en knoflook. Maak op peper en zout. Om het makkelijker mengbaar te maken, kan je een heel klein beetje water toe te voegen.
  6. Meng de dressing op het laatste moment door de salade en verdeel de spekjes erover!

Voedingswaarde per persoon:
Kcal:  305 kcal
Koolhydraten: 5 g
Eiwitten: 19 g
Vet:  22 g

Freya’s persoonlijke tintje:

Voor gerookte zalm kan je mij wakker maken in de nacht en eigenlijk ook voor krokant gebakken spekjes. Dus ik moest ze combineren! 😊 Dit was het resultaat en ook nog koolhydraatarm! 

MEALPREP: Ik heb een deel van de sperziebonen en spekjes van de avond ervoor bewaard, zodat ik snel deze salade in elkaar kon zetten. Klik hier om dat recept te bekijken!

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Recepten van een kok en voedingsdeskundige? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email