Over Froodyz: Bachelor Voeding & marketing

Over Froodyz: Bachelor Voeding & marketing

Froodyz: Freya Zuidervaart
Voedingskundige en kok: Freya Zuidervaart oftewel Froodyz

Bachelor Voeding & Marketing

Froodyz heeft de studie Voeding en dietetiek richting marketing succesvol afgerond (zelfs met gemiddeld een 8!) en is daarom een officieel voedingsdeskundige. Dat ik voor de opleiding ging kiezen stond eigenlijk als een paal boven water en hier heb ik inhoudelijk zo veel over voeding geleerd. Tijdens mijn koksopleiding heb ik productkennis geleerd en hoe je dit moet bereiden. Tijdens de studie leerde je over de werking in je lichaam, de voedingsstoffen en wat die allemaal deden voor je (scheikundig en fysiologisch), hoe deze veranderen en hoe bijzonder het lichaam eigenlijk is. Daar heb ik zo een groot respect gekregen voor het menselijk lichaam en hoe goed wij deze moeten proberen te voeden en onderhouden. 

De studie was voornamelijk gericht op tot het opleiden tot diëtist, maar al snel werd mij duidelijk dat ik niet die richting op wilde. Ik wil mensen informeren, enthousiasmeren en overtuigen om lekkerder te eten buiten de gebaande paden van het diëtist

 zijn. Ik koos voor de richting marketing en productontwikkeling en dat was een van de betere keuze die ik heb gemaakt. 

Extra personal info:

Na 10 jaar werken in de horeca, stond ik voor de keuze, en ik heb gekozen om mij verder te laten scholen. Met veel plezier heb ik de studie voeding & diëtetiek gevolgd. Omdat ik al een tijdje uit de schoolbanken was, was ik bang dat het lastig zou worden. Maar dit was gelukkig niet het geval. De studie heeft mij zoveel kennis gegeven, kritisch lezen en vergeet daarbij ook de psychologie rondom voeding niet. Voeding is zoveel meer dan alleen een bordje eten.

Nog steeds lees ik dagelijks onderzoeken, weetjes, boeken, receptenpagina’s rondom eten, zodat ik erg goed op de hoogte ben wat er allemaal speelt in voedingsland. Maar ook heb ik een grote interesse in voedingsproblematiek op het grotere niveau, van multinationals tot de boeren, van foodmiles tot wetgeving en voedselverspilling. 

Wil jij weten hoe jij mijn kennis kan inzetten voor jouw projecten of doelgroepen? Klik dan hier om contact op te nemen!  

 

Print Friendly, PDF & Email