Over Froodyz: Zelfstandig werkend kok

Over Froodyz: Zelfstandig werkend kok

Froodyz eet kreeft in Havana!
Zelfstandig werkend kok

De keuken heeft mijn hart gestolen en dagelijks probeer ik dit nog goed te maken door overheerlijk te koken voor mijn gezin, familie en vrienden. Froodyz heeft ongeveer 10 jaar als zelfstandig werkend kok in de keuken gewerkt, begonnen als leerling opgewerkt naar chef de parti, tot regelmatig leidinggevend en eindverantwoordelijk voor de keuken. 

Koksopleiding

Mijn ouders verklaarde mij voor gek, toen ik koos voor de koksopleiding (leerlingwezen) na mijn afgeronde havo-opleiding. Ik was als puber een moeilijke eter (en ook moeilijk op meerdere vlakken ;)) en ze snapten niet waarom ik voor een beroep koos waarin eten centraal stond en je op afwijkende werktijden moest werken. 

Maar mij leek het ultieme beroep en heb mij vol passie op de school en de bedrijven gestort waar ik ging werken. Als jongedame was het in die tijd nog lastiger om een plek te vinden (in een overwegende mannenwereld), maar gelukkig kreeg ik toch een leerlingplek. Met vlag en wimpel haalde ik de koksopleiding en waren de werkgevers uitermate enthousiast en tevreden over mij. 

Werkervaring

Ik heb bij verschillende restaurants gewerkt, waarvan de bekendste zijn: Le zinc… et les dames, Bilderberg de Kersentuin en de Omval. Vooral bij de laatste kreeg ik veel verantwoordelijkheid omdat het een nieuw restaurant was. Van keukeninrichting tot menuontwikkeling, van roosters tot bestellingen en contacten met leveranciers. 

Extra personal info:

Met veel plezier kijk ik terug op mijn tijd in de keuken, ze heeft mij geleerd te werken en daar heb ik mijn passie ontdekt: Voeding. Ik houd van de drukte, de collegialiteit en het creëren van gerechten. Ergens zou een deel van mij graag weer in de keuken gaan werken, maar dit is gezien de kleintjes en de diensten erg onhandig. Door mijn werk als freelancer krijg ik de kans weer echt met eten en gerechten bezig te zijn en misschien ga ik freelance weer eens in de keuken werken! 🙂 

Tot dan ga ik natuurlijk zo vaak mogelijk uit eten! 🙂 

Nieuwsgierig naar Froodyz geworden? Neem dan contact met mij op!

 

Print Friendly, PDF & Email