Artikel: IK BIET VAN JOU + RECEPT

Artikel: IK BIET VAN JOU + RECEPT

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Mijn hart is niet perfect, het heeft in die jaren al het een en ander te verduren gehad. Maar wat er over is, GROOT, HEERLIJK, LIEF KLOPPEND, soms een beetje ZURIG, maar vaak ZACHT en SMEUIIG met een KROKANT randje hier en daar, is wel 100% van jou. Zullen we er samen van genieten?


Recept: Ingelegde bietjes met gepofte knoflookmayonaise en krokante kappertjes. 

Aantal personen: 2

Voorbereidingstijd: 4 uur (marineren)

Bereidingstijd: ± 25 min

Extra nodig: Mandoline (of heel dun kunnen snijden)

Ingrediënten:

  • 6 verschillende soorten bietjes (2 om 2 om 2)
  • 100 ml water
  • 100 ml azijn
  • 3 klontjes suiker
  • 1 tl dragon
  • 1 tl dille
  • Zeezout en peper
  • ½ bol knoflook
  • 3 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 1 citroen
  • 6 cherry tomaatjes

Bereidingswijze:

  1. Zet het water met de azijn en suiker op. Laat dit koken totdat de suiker is opgelost. Voeg de dragon, dille, peper en zout toe en laat zachtjes pruttelen. Snijd de citroen door de helft  en knijp 1 helft uit in het vocht.
  2. Schil ondertussen de bietjes met een dunschiller. Laat de kontjes eraan zitten. Snijd met een mandoline of een kaasschaaf dunne plakjes van de bietjes. Houd het kontje vast zodat je niet in je vingers snijdt!
  3. Giet het HETE vocht op de bietjes. Dek deze goed af en zet weg om minimaal vier uur te laten marineren.
  4. Laat de oven warm worden tot 200 graden. Snijd de kop af van de bol knoflook en zet deze in de oven voor ± 15 minuten.
  5. Haal de knoflook uit de oven. Laat even afkoelen. Knijp de knoflookteentjes uit haar schil en meng deze door de knoflook.
  6. Wil je er gefrituurde kappertjes bij? Verwarm een klein laagje zonnebloemolie. Als deze goed warm is, bak je heel kort de kappertjes in de olie. Schep eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op een keukenpapier.
  7. SERVEREN: Leg de bietjes in een hart (of op elkaar als je minder romantisch bent), snijd de tomaatjes en citroen in plakjes en serveer deze erbij.

Tip: Je kunt testen hoe heet het vet is door eerst 1 kappertje erin te doen. Gaat het lekker borrelen, weet je dat je klaar bent.


Froody’z persoonlijke verhaal:


Naast mijn gezin is eten en koken mijn grote liefde. Iedere opleiding, iedere baan heeft in het teken van dit onderwerp gestaan. Als je deze twee kan combineren, door een gezellig ontbijt voor de TV op zondag, een lekkere lunch in het park of een uitgebreid diner met vrienden en familie. Dat is het meest ultieme dat er bestaat.

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″] Een collega die echte passie en kennis heeft voor voeding? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]


Print Friendly, PDF & Email