Recept: Toppings bij soep! #kromkommer #knolselderijsoep

Recept: Toppings bij soep! #kromkommer #knolselderijsoep

Kromkommer maakt van krom het nieuwe recht. Groente en fruit met een kleine afwijking komen vaak niet in de winkel terecht, maar op de vuilnishoop. Omdat wij scheve groente niet waarderen. Onzin! Omdat mooie producten ook lekkere accessoires verdienen vroeg Kromkommer mij om lekkere toppings te verzinnen bij de nieuwste variant soep die zij maken van rare groentes: Knolselderijsoep.

PS: Ik kreeg ook een krom pakketje om te verloten onder mijn volgers! Houd Froodyz in te gaten!

Toppings

Ik was onder de indruk van de smaak van de soep, dat een vleugje appel en tijm in zich heeft. In dook in mijn kasten en ging aan de gang met restjes die ik nog had!

Appelchips: Verwarm de oven voor op 180 graden. Was een appel en snijd deze in dunne plakjes met een scherp mes of mandoline. Leg de appelplakjes op een bakplaat (met bakpapier) en zet in de oven voor 15 minuten.

Korianderpesto: Ook altijd nog een half verlept bosje koriander over? Maak hier pesto van en je kan het weten bewaren. Stop alles (incl. takjes) in een blender, samen met een teentje knoflook, klein beetje citroensap en zout. Blenderen met olijfolie. Heerlijk! Voor deze variant had ik nog een beetje creme fraiche over en dat past perfect bij deze pesto en soep.

Zalm of gravad lax: Kan ik niet zoveel over zeggen. Ik had nog een verdwaald pakje in de koelkast van een salade die ik voor Froodyz had gemaakt. Ik garandeer je: Deze soep samen met gerookte zalm of gravad lax in reepjes is goddelijk!

Hartige kaassticks: Ik had nog een half pakje hartige taartdeeg in de vriezer en een heerlijk stuk kaas. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de plakjes ontdooien. Rol ze dunner met een deegroller. Verdeel kaas over de lengte van het plakje. Beetje sesamzaad en zeezout erbij. Dichtrollen en afbakken in ± 20 minuten.

Gekarameliseerde rode ui: Als je uiringen rustig bakt ontstaat er een chemische reactie waardoor die uien een beetje zoetig worden. Lekker bakken in een beetje olijfolie met tijm en knoflook. De geur alleen al doet watertanden.

Wil je weten waar je deze lekkere knolselderijsoep van Kromkommer kan kopen? Klik dan hier!

Wil je zelf soep maken? Dan heb ik ook genoeg receptjes voor je! Klik dan hier!

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″] Ook met Froodyz samenwerken? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email