Recept: Presto pasta met paddenstoelensaus

Recept: Presto pasta met paddenstoelensaus

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Wist je dat je heel makkelijk zelf paddenstoelensaus kan maken, zonder pakje of blik champignonsoep? Oke, je hebt dan niet de maizena-achtige binding, maar ik kan je garanderen een overheerlijke saus, die je met de pasta (en spekjes als je dat lekker vindt) binnen 10 minuten op tafel zet! Dat is presto!

Ik heb als garnering ook nog gefrituurde kappertjes gemaakt. Dan duurt het misschien wel drie minuten langer om op tafel te zetten!



Aantal personen: 4


Bereidingstijd: ± 10 min

Ingrediënten:

  • 300 gr pasta
  • 600 gr paddenstoelenmix (naar keuze)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 250 ml kookroom
  • 125 ml crème fraiche
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon
  • 200 gr spekblokjes
  • 1 el olijfolie
  • 50 gr boter
  • 1 el bloem
  • Rozemarijn
  • Peper en zout
  • 3 el kappertjes

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paddenstoelen in stukjes.
  2. Snijd de ui in stukjes. Verwarm de olijfolie samen met de boter in een grote koekenpan en bak hier in kort de ui en de knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak een paar minuten op hoog vuur, terwijl je soms roert. Voeg de bloem toe en een flinke scheut water. (de paddenstoelen mogen onder staan).
  3. Breng dit aan de kook en voeg het bouillonblokje en de kookroom en creme fraiche toe. Breng nogmaals aan de kook en laat paar minuten borrelen. Maak op smaak met de rozemarijn, peper en zout.
  4. Bak ondertussen de spekjes (als je dat lekker vindt) in een andere koekenpan krokant.
  5. Wil je er gefrituurde kappertjes bij? Verwarm een klein laagje zonnebloemolie. Als deze goed warm is, bak je heel kort de kappertjes in de olie. Schep eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op een keukenpapier.

Tip: Je kunt testen hoe heet het vet is door eerst 1 kappertje erin te doen. Gaat het lekker borrelen, weet je dat je klaar bent.

Extra persoonlijke noot:


Het is raar, maar waar, maar mijn kinderen houden van paddenstoelen. Deze vissen ze er wonder boven wonder niet uit, maar smikkelen ze lekker op. Dit gerecht is ultiem als we laat zijn op een doordeweekse dag. Snel, maar ook zo lekker.

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Foutloze recepten voor elke doelgroep? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email