Artikel: Help! Mijn man doet boodschappen.

Artikel: Help! Mijn man doet boodschappen.

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Mijn huishouden is niet doordrenkt van rust, ritme en regelmaat. Op een of andere manier lukt het ons niet als ouders om dat voor elkaar te krijgen. Misschien ligt het aan ons beide onregelmatige werktijden of zit het gewoon niet in het aard van onze beestjes. (Of we zijn gewoon niet consequent genoeg, deze optie is er ook nog, maar die ontken ik nog even).
#Spitskoolchallenge

Help mijn man doet boodschappen…

Waar we wel heel goed in zijn, is gezelligheid, uren in bad, legotorens bouwen, buiten spelen, groephugs, lang tafelen en samen rennen om op tijd te zijn op school. Laatst zei een andere moeder: “Ik snap niet waarom sommige ouders altijd bijna te laat zijn op school. Dat ik die moeder was, hield ik maar angstvallig voor mij.” Ik realiseer mij: die doelstelling voor 2019 is ook alweer mislukt.

Minder geld uitgeven aan boodschappen

Een andere doelstelling was ook: Minder uitgeven aan boodschappen, door niet meer dagelijks boodschappen te doen, maar maximaal 2 keer in de week. Dat betekent dat je van tevoren moet plannen en nadenken wat je wilt eten. Daarvoor moet je best georganiseerd zijn.

En daar zit nu precies de crux: Ik wil vandaag eten, waar ik vandaag trek in heb en dat kan niet als je van tevoren boodschappen doet. Hoe ik het nu doe: Ik scan mijn koelkast en vriezer, wat heb ik nog in huis? Dan ga ik naar de winkel en bedenk daar wat ik ga maken. Goed eigenlijk, want restjes gooien we niet weg. Maar het grote probleem is dat ik veel meer koop dan ik nodig heb en dus: Veel te veel geld uitgeef aan lekkers die weer niet goed zijn voor mijn omvang. ZUCHT. We gingen dit probleem dit jaar doorbreken.

Mijn man op stap om boodschappen te doen en hij heeft netjes allerlei boodschappen gedaan met verschillende groentes voor praktisch de hele week. Hij dacht goed bezig te zijn en besloot allerlei groentes te kopen, die we eigenlijk nooit eten. Spitskool, bietjes en ga maar door. HELP! Hoe krijg ik dat nu weer zo verpakt dat de kinderen dat eten? We noemden het de #spitskoolchallenge en ik riep op tot lekkere recepten met spitskool. Lees er hier meer over!

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Interesse in blogs of artikelen voor jouw website? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email