Recept: Couscous met gegrilde groente en merquez

Recept: Couscous met gegrilde groente en merquez

Deze lichte maaltijd kan je in een handomdraai klaarmaken en bevat ook verschillende lekkere smaken en structuren. De smeuïge couscous samen met de licht knapperige groente en pittige, zoutige worstjes in een tomatensaus. Aanrader bij het sporten!

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik moet deze lekkere recepten in mijn mailbox hebben! [/su_button]



Aantal personen: 4


Bereidingstijd: ± 20 min


Extra nodig: Grillpan

Ingrediënten:

  • 300 gr couscous
  • 50 gr boter
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 400 gr champignons
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el kappertjes
  • 8 merquezworstjes
  • 2 el olijfolie
  • ½ el ras el hanout
  • Sambal of hete saus naar smaak
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Leg de couscous in een pan of bak die je goed kunt afdekken. Voeg de boter in stukjes en de helft van de olijfolie toe. Voeg kokend (!) water toe, zodat de couscous net onder staat. Lees ook even de verpakking, sommige hebben andere aanwijzingen. Dek goed af en zet opzij.
  2. Snijd de courgette in plakken, de paprika in reepjes (zonder zaadjes), de champignons in vieren en de uien in ringen.
  3. Bak in een koekenpan de worstjes rustig bruin aan alle kanten in de rest van de olijfolie.
  4. Verwarm de grillpan ondertussen goed en grill eerst de courgette aan beide kanten. Voeg de paprika toe en champignons. Laat nog paar minuten lekker grillen. Voeg de ui en knoflook toe en zet zacht, laat 2-3 minuten sudderen.
  5. Voeg de tomatenpuree toe aan de groente en bak kort aan terwijl je roert. Voeg een scheut water toe en meng goed door. Maak op smaak met peper, sambal of hete saus naar smaak en zout. Snijd de worstjes in stukjes en voeg deze toe. Voeg de kappertjes ook toe.
  6. Haal de deksel van de couscous en voeg de ras el hanout toe. Meng met een vork of een lepel alles goed los. Serveer samen met de groente.

Mijn persoonlijke verhaal:

Tegen alle verwachtingen was dit gerecht een redelijk succes. Mijn oudste houdt niet van saus (?!?!?!?!), maar tomatensaus is gelukkig een uitzondering. Ikzelf en mijn man hebben heerlijk genoten. De hete saus hadden we apart gehouden, dat maakte de groente toch wel af volgens ons!! Couscous, is net zoals parelcouscous een leuke variatie die gelukkig goed gegeten wordt!

Nog een recept met couscous? Klik dan hier!

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Foutloze recepten die passen bij de doelgroep? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]


Print Friendly, PDF & Email