Recept: Pasta (beetje) puttanesca met beenham

Recept: Pasta (beetje) puttanesca met beenham

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Pasta puttanesca is de meest simpelste pasta die je kunt bedenken. Tomaat, ansjovis en kappertjes, maken de smaken echter zo explosief dat je echt gaat genieten. Ik heb een kleine variatie aangebracht en heb de ansjovis in de beenham gestopt. Bijzonder, maar niet moeilijk.

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: ± 30 minuten

Ingrediënten:

  • Beenham van ± 500 gram
  • 8 ansjovisfilets
  • 300 gr pasta naar keuze
  • 300 gr champignons
  • 5 flinke tomaten
  • ½ potje kappertjes (± 50 gr)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 4 el olijfolie
  • 50 gr boter
  • 1 tl tijm
  • 1 stuk Spaanse peper (naar smaak)
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak 8 gaatjes verdeeld over de beenham met een scherp mes. Stop hierin de ansjovisfilets. Maak op smaak met peper en zout. Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de beenham aan alle kanten.  Zet de beenham in de oven voor ± 30 minuten. (bewaar de pan!!!)
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd de tomaten in vieren en haal de zaadlijsters eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de ui fijn en snijd de champignons in stukjes. Snijd de rode peper door de helft en verwijder de zaadjes. Snijd in kleine stukjes.
  5. Verwarm de rest van de olijfolie en bak eerst kort de ui en de knoflook. Voeg de champignons toe, bak 2-3 minuten. Voeg de tomaat en kappertjes toe. Voeg de Spaanse peper naar smaak toe.  Voeg de boter toe en laat smelten. Maak op smaak met tijm, peper en zout. Voeg de pasta toe en schep door elkaar.

Extra personal info:

Pasta is geliefd in ons huishouden en ik probeer altijd een beetje te variëren. De pasta puttanesca is wereldberoemd in Italië en moet je zeker een keer op de officiële manier proberen. Ik heb een variant waarbij je niet zoveel merkt van de ansjovis, maar de smaak wel heerlijk bij de beenham past. De beenham duurt even in de oven, maar de rest van het gerecht is zo klaar!

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de beste food communicatiespecialist in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email