Recept: Zalm met een pittige pesto en een salade van spinazie en venkel

Recept: Zalm met een pittige pesto en een salade van spinazie en venkel

Zalm van de BBQ of uit de oven is erg makkelijk en overheerlijk om te maken. Serveer deze met de pesto gemaakt van Black Bullit, die we eerder al bij de kaasburgers aten. De salade is op smaak gemaakt met de fijne kruiden van Simply spices en de olijfolie van Felipio Berio.


Aantal personen:  2 personen


Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

200 gr zalm (of twee stuks)
150 gr verse spinazie
1 st venkel
1 st rode ui
10 st cherry-tomaatjes
3 el olijfolie
1 el balsamico azijn
Peper en zout
Saladekruiden van Simply Spices

Voor de pesto:

6 takjes basilicum
1/2 Black bullit peper
8 el olijfolie (Felipio Berio)
1 schijfje citroen
1 teentje knoflook
Zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. (of zet de BBQ aan). Bestrooi de zalm met peper en zout. Zet deze op een ovenschaal in oven of aluminiumfolio op de BBQ. De zalm heeft ongeveer 20-30 minuten nodig om gaar te worden. Controleer dit met een vork.
  2. Maak de pesto. Snijd de Black Bullit open en snijd de zaadjes eruit. Snijd de peper in kleine stukjes. Pel de knoflook en stop alle ingrediënten in een hakmolen of blender. Knijp de citroen uit. Maak er een smeuïge saus van en maak op smaak met zout.
  3. Snijd de venkel doormidden en snijd de harde kern eruit. Snijd de venkel in stukjes. Snijd de tomaatjes doormidden. Pel de ui en snijd deze in stukjes.
  4. Meng de spinazie met de tomaatjes, ui en venkel.
  5. Maak een dressing van de balsamico-azijn, olijfolie en saladekruiden. Meng alles goed door elkaar.

Extra personal info:

Ik heb altijd twee soorten olijfolie in de kast. Een “goedkopere” om mee te bakken. En daarnaast ook altijd een goede voor de dressing van salades. Deze olijfolie van Felipio Berio kreeg ik in de Foodybox van Kroon op het werk. Samen met de saladekruiden en de Black Bullit pepers zaten er nog andere prachtige kaasburgers (Yellowburger) in die een groot succes waren bij de kleintjes. Leuk om op deze wijze nieuwe producten te ontdekken!

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Lekkere recepten met jouw product? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl [/su_box]

Lekker voor erbij!

Ik had van de Foodybox lente nog een beetje over van de Poke bowl Sprinkles van Saitaku. Blijkt dat deze kleine, zoute knappertjes (van zeewier) ook heel lekker zijn op ander manier. BV bij de crème fraiche van de gepofte aardappelen!

Print Friendly, PDF & Email