Recept: Zelfgemaakte Bapao met gekruid gehakt en chili-mayo

Recept: Zelfgemaakte Bapao met gekruid gehakt en chili-mayo

Recept: Zelfgemaakte bapao met gekruid gehakt en chilimayonaise

Bapao, Bao buns, homemade, chicken

Zelf lekkere bapao maken is een klusje, maar wel een leuke. Deze zijn goed gevuld met overheerlijk kruidig gehakt en een lekker sausje erbij. Mijn kleintjes waren ook gigantisch enthousiast! Ik heb gekozen voor kerrie, maar je kan ook een meer pittige inhoud nemen, wat jij lekker vindt.

Aantal personen: Voor ± 10 grote bapao´s

Voorbereidingstijd: 1,5 uur (incl 1 uur rusten)
Bereidingstijd: 30 min
Extra nodig: Stoommand

Ingrediënten:

  • Zak bapaomeel (bij de toko)
    • Check de verpakking voor de ingrediënten die je extra nodig hebt, dit kan verschillen, wrs fijne suiker, instantgist en melk of water)
  • 350 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el mayonaise
  • 4 el chilisaus
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Maak de bapao zoals aangegeven op de verpakking. Houd een beetje meel apart voor als je het deeg in kleinere stukken gaat snijden. Kneed het deeg goed, zodat de gist zijn werk optimaal kan doen. Laat rusten onder een vochtige doek.
  2. Snijd de knoflook en de ui in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin het gehakt gaar. Voeg de ui, kerrie en knoflook toe en bak deze even mee. Voeg de hoisinsaus en sojasaus toe. Laat nog 1 minuutje bakken (roeren!) en zet zacht.
  3. Verdeel het overgebleven meel op je werkbank. Rol een worst van je deeg en snijd deze in 10 stukjes. Rol ieder stukje plat en vul deze met het gehakt. Vouw goed dicht en rol met je handen nog eens tot een stevig pakketje.
  4. Stoom de bapao’s in ± 20 minuten gaar in het stoommandje. TIP: Om de bapao’s goed wit te houden, voeg 2 el azijn toe aan het water.
  5. Meng ondertussen de chilisaus met de mayonaise en serveer deze bij de bapao’s.

Voedingswaarde per bapao (ongeveer):
Kcal: 288 kcal
Koolhydraten: 48.7 g
Eiwitten: 9.7 g
Vet:  5.9 g

Extra personal info:

Ik ben zelf gek op bapao en bao buns. Echter ik vind degene uit de supermarkt weinig vlees bevatten en niet altijd geniaal. Tijd om ze zelf te maken dus! Ooit liepen mijn man en ik op de Filipijnen door de rijstvelden van Hapao. Toen is dit idee geboren, om zelf goed gevulde bapao’s te maken. EN: Nu is het recept er!

Wil jij tegelijk ook Bao buns maken? Dat kan! Kijk hier het recept! 

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

 

                                                                  

 

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Recept: Zelfgemaakte Bapao met gekruid gehakt en chili-mayo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *