Recept: Zelfgemaakte bao buns met sticky chicken, radijs en bosui

Recept: Zelfgemaakte bao buns met sticky chicken, radijs en bosui

Recept: Zelfgemaakte bao buns met sticky chicken, radijs en bosui

Bao buns, homemade, sticky chicken

Bao buns gevuld met allerlei Oosterse heerlijkheden, wat wil je nog meer? Nou, dat je het zelf uis kan maken. De buns maken is even werk, maar eigenlijk niet verschrikkelijk moeilijk. Ik heb nu gekozen voor sticky chicken, maar je kan eindeloos variëren!

Aantal: Voor ± 10  bao buns

Voorbereidingstijd: 1,5 uur (incl 1 uur rusten)
Bereidingstijd: 30 min
Extra nodig: Stoommand

Ingrediënten:

  • Zak bapaomeel (bij de toko)
    • Check de verpakking voor de ingrediënten die je extra nodig hebt, dit kan verschillen, wrs fijne suiker, instantgist en melk of water)
  • 600 gr kipfilet
  • 4 el hoisinsaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • ± 8 radijzen
  • 4 stengels bosui
  • 2 stengels koriander

Bereidingswijze:

  1. Maak de bao buns zoals aangegeven op de verpakking. Houd een beetje meel apart voor als je het deeg in kleinere stukken gaat snijden. Kneed het deeg goed, zodat de gist zijn werk optimaal kan doen. Laat rusten onder een vochtige doek.
  2. Snijd de kip in grove stukken. Bak deze in de olijfolie aan alle kanten krokant. Voeg de smaakmakers toe, met een flinke scheut water. Zet het vuur zacht en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer soms en laat de saus niet helemaal inkoken. Voeg dan beetje extra water toe. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
  3. Verdeel het overgebleven meel op je werkbank. Rol een worst van je deeg en snijd deze in 10 stukjes. Maak hier een balletje van en rol deze plat.
  4. Stoom de bao buns in ± 20 minuten gaar in het stoommandje. TIP: Om de bao buns goed wit te houden, voeg 2 el azijn toe aan het water.
  5. Haal de kip uit de saus en trek deze met je handen uit elkaar. Meng goed met de overgebleven saus uit de pan. (je mag schrappen! 😊)
  6. Snijd de radijs en bosui in kleine stukjes. Vul de bao buns met de kip en verdeel de radijs, bosui en koriander over de buns. Verdeel evt nog beetje saus over de buns.

Voedingswaarde per bao bun (ongeveer):
Kcal: 226 kcal
Koolhydraten: 31 g
Eiwitten: 18 g
Vet:  2 g

Extra personal info:

Bao buns, voor deze trend kan je mij wakker maken! Toen ik met de bapao’s bezig was (check hier het recept), heb ik meteen doorgepakt en deze overheerlijke bao buns gemaakt. De buns maken is even een klusje, maar eigenlijk sta je meer te wachten dan dat het arbeidsintensief is. Dus zeker een aanrader om thuis eens te maken!

Gek op pulled chicken en ook een makkelijke variant maken met een wrap? Klik dan hier!

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

 

                                                                  

 

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Recept: Zelfgemaakte bao buns met sticky chicken, radijs en bosui”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *