Recept: Zalm met smeuiige spitskool en parelcouscous

Recept: Zalm met smeuiige spitskool en parelcouscous

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Krokante zalm is altijd lekker, maar de combinatie met deze spitskool is fantastisch. We maken de spitskool op smaak met boter en krokante spekjes. Parelcouscous is een nieuwe favoriet en ga je zeker vaker terugzien in mijn recepten! Oh ja, we maken het nog lekkerder met een beetje pesto. #spitskoolchallenge

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gr zalmfilet
  • 1 stuks spitskool
  • 150 gr spekblokjes
  • 300 gr parelcouscous
  • 50 gr roomboter
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl komijn
  • ½ paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 2 el pesto

Bereidingswijze:

  1. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Snijd de reepjes nog even door (dat vinden kinderen vaak lekkerder). Verwarm de helft van de olijfolie en bak de spitskool rustig en schep hem soms om.
  2. Bak in een andere pan (zonder vet) de spekblokjes krokant.
  3. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met een lekkere (olijf)olie goed door elkaar. (anders gaat het plakken).
  4. Bak de zalm in de rest van de olijfolie aan beide kanten krokant. Zet het vuur zacht en laat nog 8-10 minuten rustig doorgaren. (Heb je een dunne filet, bak dan iets korter).
  5. Meng de spekjes en de boter door de spitskool. Maak op smaak met de komijn, paprikapoeder en de peper en zout. Maak de zalm ook op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de pesto over het bord.

TIP: Giet een klein beetje vocht bij de spitskool om het nog smeuïger te maken.

Extra personal info:

Ik kook graag met “restjes” die we in de koelkast hebben. Beginnen bij 1 ingrediënt en dan bouw ik in mijn hoofd een gerecht bij elkaar dat we allemaal (hopelijk) lekker vinden. Deze keer had mijn man boodschappen gedaan en er lag opeens een SPITSKOOL? Hoe kon ik dit nu lekker maken? Dit is het resultaat!

Toch liever geen spitskool?  Klik dan hier!

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de beste foodmarketeer in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]


Print Friendly, PDF & Email