Recept: Zachte, simpele rendang met een hartige pannenkoek

Recept: Zachte, simpele rendang met een hartige pannenkoek

Recept: Simpele, zachte rendang in een hartige pannenkoek

Rendang, Pannenkoek, makkelijk

Rendang (Indonesisch stoofvlees) heeft wel een paar uurtjes nodig om in je mond te smelten, maar met deze pannenkoek is het zo een verschrikkelijke aanrader, dat het echt de moeite is. Opzetten duurt maar paar minuten, dus avondje van te voren?

Aantal personen: 4

Voorbereidingstijd: 3-4 uur
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

Voor de rendang en groente:

  • 700 gr sukadelappen
  • 1 blik kokosmelk
  • 4 el ketjap
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl ketoembar
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 tl pittige saus (naar smaak)
  • 2 maggiblokjes
  • 400 gr haricots verts
  • 250 gr champignons
  • 2 el chilisaus
  • 2 el olijfolie

 Voor de pannenkoeken

  • 250 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • Boter om te bakken
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de sukadelappen in grove stukken en verwijder de harde zenen. Verwarm de helft van de olijfolie in een grote koekenpan en bak het vlees aan alle kanten op hoog vuur. Zet het vuur zachtjes.
  2. Voeg alle smaakstoffen (behalve de chilisaus) toe en ongeveer 500 ml water. (Voeg tijdens het sudderen soms nog wat water toe, totdat je de juiste saus hebt.) Laat dit ongeveer 3-4 uur sudderen op laag vuur met een deksel op de pan. Roer soms je vlees goed door.
  3. Meng alle ingrediënten van het beslag voor de pannenkoeken goed door elkaar heen en bak hiervan pannenkoeken.
  4. Zet een pan op met water en laat deze koken. Verwijder de kontjes van de haricots verts en kook ze in 3-4 min beetgaar. Giet ze af. Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en snijd de champignons in stukjes. Bak deze aan alle kanten op hoog vuur, voeg de laatste minuut de haricots verts toe en als laatste de chilisaus. Zet het vuur zacht.
  5. Schep alle ingrediënten in de pannenkoeken en serveer deze evt met een beetje atjar.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 538 kcal
Koolhydraten: 25 g
Eiwitten: 35 g
Vet:  33 g

Extra personal info:

Deze rendang is niet helemaal hoe je hem krijgt bij de waroeng, maar ik heb een beetje valsgespeeld. Voor de traditionele heb je veel kruiden nodig, die je vaak niet in huis hebt. Deze versie is toegankelijk, makkelijk en ook fijn voor de kleintjes. Ik denk dat we dit gerecht wel zeker 1 keer in de twee weken eten hier thuis. De saus is alleen al om je vingers bij af te likken! 

Tip: Je kunt de pannenkoek ook vervangen door een wrap of een roti-pannenkoek.

Wil je nog een gerecht proeven dat ik heb “omgebouwd” voor het hele gezin? Check dan deze Tom ka kai! 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email