Recept: Wraptaart met gegrilde aubergine, mozzarella en paprika-tomatensaus

Recept: Wraptaart met gegrilde aubergine, mozzarella en paprika-tomatensaus

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Recept: Wraptaart met gegrilde aubergine, mozzarella en paprika-tomatensaus 

Wraptaart, gegrilde aubergine, mozzarella, tomatensaus

Een taart van wraps, die ook nog vegetarisch is? Laat jezelf helemaal (verantwoord) los gaan op deze taart met verschillende lagen en smaken. In 1 woord ongelofelijk lekker!

Aantal personen: 4 personen

Voorbereidingstijd: 20 min
Oventijd: 10-15 minuten

Extra nodig: Grillpan

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • ½ citroen
  • 3 zakjes mozzarella
  • 3 paprika’s
  • 10 cherrytomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 8-10 kleine wraps
  • 1 tl paprikapoeder
  • Tabasco naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • Klein zakje rucola, als je dat lekker vindt erbij
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de aubergine in dunne plakken (van boven naar beneden, zodat je lange plakken krijgt). Grill deze in de grillpan aan beide kanten zonder olie. Leg ze apart en besprenkel ze met de citroen.
  3. Snijd ondertussen de paprika, ui en tomaten in stukjes. Verwarm de olie in een pan en bak eerst kort de ui en de knoflook. Voeg daarna de paprika en tomaat toe. Laat nog een paar minuutjes bakken. Voeg een flinke scheut water toe en laat ± 10 minuutjes pruttelen. Voeg de paprikapoeder en tabasco toe en maak op smaak met peper en zout. Zet de staafmixer op de groentes (of in de blender) en maak er een saus van. Als de saus erg dun is, kook hem dan nog even in, zodat hij iets dikker wordt.
  4. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en begin met het bouwen van de taart.
  5. Leg een wrap neer (op bakpapier in een ovenschaal), smeer hierop de saus (zoals je bij een pizza ook altijd ziet) en leg hierop een laag aubergine en mozzarella, weer een wrap erop en ga zo maar door. Als je het lekker vindt, voeg soms ook een paar blaadjes rucola toe. Rond de taart af met bovenop lekker veel kaas. Zet hem in de oven voor 10-15 minuten in een oven in een ovenschaal. De saus zal uitlopen, dit is echt geen probleem!

Voedingswaarde per persoon:
Kcal:  436 kcal
Koolhydraten: 23 g
Eiwitten: 28 g
Vet:  25 g

Extra personal info:

Een taart als avondeten, wat wil je nog meer? Deze vegetarische variant is geweldig en ziet er ook nog prachtig uit. Door de gegrilde aubergine krijgt de taart een beetje stevigheid en een goede bite. De saus is lekker gemaakt van veel groentes, maar de kleintjes hadden dat niet door en zaten lekker te smullen! 😉

Wil je een andere feestelijke variant met wraps? Klik hier voor wrapcones! 

 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email