Recept: Wrapcones gevuld met romige kip en oude kaas

Recept: Wrapcones gevuld met romige kip en oude kaas

Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox!

Recept: Wrapcones gevuld met romige kip en oude kaas

Wrapcones, kip, oude kaas

Een geniaal gerecht voor bv een voetbalavond of een feestje, deze wrapcones. Maar waarom niet shinen doordeweeks met dit gerecht van gevulde wraps met kip, paprika en mais, samen met een saus van tomaat en roomkaas. En oude kaas, heel veel oude kaas! 😊

*Ik heb twee sausjes erbij gemaakt: guacamole en pittige creme fraiche,  dit is optioneel. Je kunt ook voor tomatensalsa en gewone creme fraiche gaan!

Aantal personen: 4 personen

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 ml roomkaas
  • 500 gr kipfilet
  • 2 paprika’s (verschillende kleuren ziet er leuk uit)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 blikje mais
  • 5 grote wraps
  • 2 tl cajunkruiden
  • Paar druppels tabasco
  • 100 gr oude kaas, gerapst
  • Peper en zout
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in grove stukken. Bak deze in de olijfolie in 6-8 minuten gaar. (check even de binnenkant). Zet het vuur uit en laat de kip afkoelen.
  2. Verwarm de tomaten uit blik in een pan, laat dit even koken. Zet het zacht en voeg de roomkaas toe. Even kort doorwarmen en zet het vuur uit. Voeg de cajunkruiden en tabasco (naar smaak) toe. Maak op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. (Proef de saus even, is hij te zuur, voeg dan klein beetje suiker toe. )
  3. Snijd de paprika en ui in kleine stukjes. Meng dit met de mais in een grote kom. Trek de kip uit elkaar en voeg deze toe aan de groente. Meng hier ook de saus doorheen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Snijd de wraps in tweeën. Leg op iedere wrap een beetje kaas. Begin aan de zijkant met een beetje kipmengsel. Rol naar de andere kant zodat je een cone (hoorntje) hebt. Je kunt dan nog kipmengsel toevoegen als je de cone hebt gerold.
  6. Zet de cones in een ovenschaal. Zet er iets tegenaan (klein ovenschaaltje of alumiumfolie) om te stutten en ze niet omvallen. Verdeel de rest van de oude kaas eroverheen. Zet voor ± 15 minuten in de oven. Serveer met de sausjes naar keuze.

Guacamole:

  • 2 avocado’s
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • Paar druppels tabasco
  • 1 el olijfolie
  • ½ citroen, uitgeperst
  • Korianderpoeder (naar smaak)
  • Peper en zout

Snijd de avocado’s overdwars door en haal de pit eruit. Schep het vlees uit de schil. Meng deze samen met de rest van de ingrediënten door elkaar en prak ondertussen de avocado.

Pittige crème fraiche:

  • 200 ml crème fraiche
  • 3 ansjovisfiletjes (uit blikje)
  • ± 10 kappertjes
  • 1 jalopenopeper (mag uit pot)
  • ½ citroen, uitgeperst
  • Peper en zout

Snijd de ansjovis en jalopeno in stukjes. Meng deze samen met de kappertjes en citroen door de crème fraiche. Maak op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde per persoon (zonder sausjes):
Kcal:  524 kcal
Koolhydraten: 20 g
Eiwitten: 43 g
Vet:  30 g

Extra personal info:

Ik ben gek op Mexicaans eten! Maar of ze dit in Mexico zo zullen eten is de vraag. Maar ik weet dat ze het wel eten in Amerika bij bv de superbowl. In Nederland hebben we voetbal, dus ik dacht waarom niet!

Toch meer van de Oosterse wraps? Klik dan hier! 

 

Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

3 Replies to “Recept: Wrapcones gevuld met romige kip en oude kaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *