Recept: Vispotje met dille en komijn met aardappels en spinazie

Recept: Vispotje met dille en komijn met aardappels en spinazie

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]


Recept: Vispotje met dille en komijn, aardappels en spinazie

Vispotje, aardappel, spinazie, dille, komijn

Dit vispotje kan je het ultieme comfortfood noemen. De dikke saus is bijna een ragout en je krijgt de neiging om je bord af te likken. Ik zeg: DOEN. Grote voordeel van dit gerecht is dat het niet eeuwig hoeft te sudderen maar binnen 30 minuten op tafel staat!

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 300 gr witvis (uit de vriezer)
  • 200 gr grote garnalen (uit de vriezer)
  • 600 gr aardappelen
  • 450 gr verse spinazie
  • 300 gr doperwtjes (diepvries)
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 tl dille
  • 1 tl komijn, gemalen
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 ui, klein
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Laat de vis en garnalen ontdooien. Dit kan je snel doen in een bak met zachtjes, stromend water. Schil en was de aardappelen. Snijd deze in stukken. Kook deze in ± 20 minuten gaar.
  2. Snijd de ui klein. Smelt de boter in een pan (laat niet bruin worden) en voeg de ui en knoflook toe. Laat kort bakken. Voeg de bloem toe en roer goed. Als het papje een beetje wit uitslaat voeg je de melk toe. Goed roeren. Je zult merken dat de saus steeds dikker wordt. Voeg dan water toe zodat je de saus krijgt met de juiste dikte, laat altijd even weer koken.
  3. Snijd de vis in grove stukken. Voeg de vis en garnalen toe aan de saus. Voeg ook het bouillonblokje, komijn en dille toe. Maak op smaak met peper en zout. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Roerbak de spinazie in de olijfolie en kook de erwtjes kort in kokend water. Serveer de aardappels samen met het vispotje en de groente.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal:  417 kcal
Koolhydraten: 30 g
Eiwitten: 37 g
Vet:  16 g

Extra personal info:

Comfortfood dat ook nog gezond is? Dan ben je met dit gerecht helemaal aan het juiste adres. Ik geef vaak twee soorten groente zodat mijn kinderen kunnen kiezen. Dan eten ze namelijk veel eerder hun groentes op!

Een keertje een heerlijke currysoep met witvis uitproberen? Klik dan hier! 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email