Recept: Vegetarische risotto met gepofte paprika, olijven en burrata

Recept: Vegetarische risotto met gepofte paprika, olijven en burrata

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Recept: Vegetarische risotto met gepofte paprika, olijven en burrata

Risotto, paprika, vegetarisch, burrata

Risotto lijkt moeilijk, maar is het eigenlijk helemaal niet. Als je deze smaakcombinatie hebt geproefd van gepofte paprika, zongedroogde tomaat, olijven en burrata, blijf je eten, en eten, en eten!

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gr risottorijst
  • Pot gepofte paprika (± 350 gr)
  • ± 20 olijven
  • ± 15 zongedroogde tomaatjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2-3 stengels lente-ui
  • 2 burrata’s (goede mozzarella kan ook)
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een goede pan en bak hierin de knoflook en ui kort aan. Voeg de rijst toe en meng deze goed met de olie. Voeg een flinke scheut kokend water toe. Roer regelmatig en voeg steeds een beetje water toe. Begin na ± 15 min soms te proeven of de rijst gaar is. Voeg het bouillonblokje toe en maak op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de paprika, tomaat en olijven in reepjes. Voeg deze toe aan de risotto. Laat nog even doorwarmen.
  3. Snijd de lente-ui in ringetjes. Serveer de burrata en de lente-ui bij de risotto. (ik heb een halve burrata per persoon gegeven, maar voor de foto was een hele mooier! 😊)

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 628 kcal
Koolhydraten: 81 g
Eiwitten: 22 g
Vet:  23 g

Extra personal info:

Probeer 1 keertje een burrata en je bent verkocht. Het is een soort zachte, romige mozzarella. Ik kan letterlijk niet meer zonder! Dit vegetarische gerecht is zo lekker gecombineerd met smaken dat je niet eens het vlees mist. Eerlijkheid dient gezegd te worden: Voor mijn kinderen heb ik de kale risotto apart gehouden, want de olijven en zongedroogde tomaat is best lastig nog!

Toch zin in een risotto met vlees? Kijk dan eens naar dit recept!

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

 

Print Friendly, PDF & Email