Recept: Vegan salade met heerlijke Midden Oosterse tintjes

Recept: Vegan salade met heerlijke Midden Oosterse tintjes

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Deze vegan salade is een bijzondere combinatie van een aantal ingrediënten die vaak in de keuken in het Midden-oosten gebruikt worden. Denk aan granaatappel, dadel, radijs, tomaat, champignons en couscous, gecombineerd met een citroen, ras el hanout en frisse salade. Een bom aan smaken, overheerlijk!


Aantal personen: 2


Bereidingstijd: ± 25 min

Ingrediënten:

  • 100 gr couscous
  • 4 cherry-tomaatjes
  • 8 radijsjes
  • 6 verse dadels
  • 100 gr spinazie
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 150 gr champignons
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • ½ granaatappel
  • ½ citroen
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl ras el hanout
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Breng water aan de kook. Doe de couscous in een bak die je kan afsluiten (mag ook met een bord). Voeg het kokende water toe, totdat de couscous net onder water staat. Voeg 2 el olijfolie toe. Afdekken en wegzetten.
  2. Snijd de tomaat, radijs, dadels (zonder pit) in stukjes. Snijd de kropsla in stukjes en meng alles met elkaar. Voeg de spinazie toe.
  3. Snijd de champignons in stukjes. Bak deze kort met de uitgeperste knoflook in een koekenpan. Zet uit en apart.
  4. Snijd de granaatappel doormidden. Haal voorzichtig de zaadjes eruit, zonder de witte stukjes. Doe dit boven je salade, zodat het sap mooi in je salade terecht komt.
  5. Knijp de citroen uit en meng dit met de overgebleven olijfolie. Voeg het paprikapoeder en ras el hanout toe. PROEF! Is het te zuur, voeg nog wat extra olijfolie toe. Meng de dressing door je salade, samen met de champignons.
  6. Haal de deksel van de couscous. Maak los met een vork, test of de couscous gaar is. Verdeel over de salade.

Mijn persoonlijke noot:


Je merkt dat minder vlees eten, steeds belangrijker wordt. Vegan staat nog een beetje in de kinderschoenen, maar wint steeds meer terrein. Dus ook huize Froodyz moet eraan geloven. Ik denk niet dat mijn kinderen deze salade gaan waarderen. Maar los de ingrediënten zeker wel!

Wil je nog meer dagdromen bij andere recepten van salades? Klik dan hier!

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil je meer weten over wat Froodyz kan betekenen voor jou? Check hier mijn online portfolio of contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email