Recept: Vega lasagne met spinazie, courgette en geitenkaas

Recept: Vega lasagne met spinazie, courgette en geitenkaas

Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox!

Recept: Vegetarische lasagne met spinazie, courgette en geitenkaas 

Vegetarisch, courgette, spinazie, geitenkaas, bechamel

Een snelle, vegetarische en heerlijke variant op een lasagne met tomatensaus. We gebruiken veel groentes en daarbij een bechamelsaus met kaas, waardoor de lasagne heerlijk romig is. Prachtig gerecht om van te voren te maken en alleen nog even in de oven te schuiven!

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: ± 25 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gr courgette-spaghetti
  • 400 gr verse spinazie
  • 12 verse lasagnebladen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 50 gr bloem
  • 50 gr roomboter
  • ± 400 ml melk
  • 50 gr geraspte kaas
  • Peper en zout
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Maak eerst de bechamelsaus: Laat de boter smelten (niet bruin laten worden). Voeg de bloem toe en meng dit goed door elkaar. Zet het vuur zacht en blijf roeren. Als het papje een beetje wittig uitslaat is het klaar. Voeg de melk in delen toe en meng goed met een garde. Iedere keer als de saus kookt, zal hij dikker worden. Voeg steeds een beetje melk toe, totdat je een dikke saus hebt. Voeg de kaas toe en maak op smaak met peper en zout. Laat in een paar minuten de kaas smelten en zet uit.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de courgette kort aan. Snijd de ui in stukjes en voeg deze samen met de knoflook toe. Bak nog even mee. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Maak op smaak met peper en zout. Laat de groente uitlekken in een vergiet.
  4. Meng de helft van de saus met de groente in een kom. Leg in een ovenschaal bakpapier. Leg 4 lasagnebladen neer, verdeel de helft van de groentemix over de bladen. Leg hierop weer 4 lasagnebladen, druk een beetje aan. Verdeel hierop weer de rest van de groentemix en hierop weer 4 lasagnebladen. Verdeel de rest van de bechamelsaus aan de bovenkant. Verdeel de geraspte kaas erboven. Zet in de oven voor ± 25 minuten.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 499 kcal
Koolhydraten: 49 g
Eiwitten: 22 g
Vet:  25 g

Extra personal info:

Lasagne vind ik overheerlijk, maar vaak door tijdgebrek maak ik dit gerecht niet klaar. Maar ik dacht laat ik een makkelijke variant bedenken, die snel klaar is en ook nog met mijn favo-groente: Spinazie met heel veel kaas on top!

Nieuwsgierig naar een ander snel pastagerecht? Klik dan hier! 

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Recept: Vega lasagne met spinazie, courgette en geitenkaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *