Recept: Strudel met spitskool, spinazie, spekjes en mozzarella

Recept: Strudel met spitskool, spinazie, spekjes en mozzarella

Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox!

Een hartige taart of bladerdeegpakket zou je deze strudel ook kunnen noemen. Maar waar het op neer komt is dat de bladerdeeg ervoor zorgt dat de inhoud heerlijk krokant verpakt wordt. Spinazie, spitskool met krokante spekjes en om het af te maken een heerlijke mozzarella erop. #spitskoolchallenge

Tip: Vervang de spekjes door stukjes gesneden dadel en/of pijnboompitten en het resultaat is verbluffend.

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 min
Oventijd: 20-25 min

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • ½ spitskool
  • 200 gr spinazie (mag diepvries zijn)
  • 200 gr spekblokjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • ½ tl paprikapoeder
  • 25 gr boter
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ei

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de plakjes bladerdeeg en spinazie ontdooien.
  2. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Snijd de reepjes nog even door (dat vinden kinderen vaak lekkerder). Verwarm de olijfolie en bak de spitskool rustig en schep hem soms om.
  3. Bak in een andere pan (zonder vet) de spekblokjes krokant.
  4. Voeg de spinazie, paprikapoeder, knoflook en boter toe aan de spitskool. Laat nog kort doorwarmen. Laat het mengsel even uitlekken in een vergiet.
  5. Leg de bladerdeegplakjes naast elkaar, twee aan twee. Druk met je vingers de plakjes aan elkaar.  Verdeel het spitskoolmengsel over de bladerdeegplakken. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop.
  6. Vouw het pakket/strudel dicht aan alle kanten. Kluts het ei en “verf” jouw pakket aan alle kanten.
  7. Zet in de oven voor ± 25-30 minuten.

Extra personal info:


Zelf koop ik eigenlijk bijna nooit spitskool, maar mijn man had deze keer de boodschappen gedaan. Dus ik creatief aan de slag. Ik maakte al een gerecht met parel couscous en zalm, klik hier voor het recept! Maar zoals ik al verwachtte, aten mijn kinderen de spitskool niet. (wij vonden het overheerlijk trouwens!). Maar deze strudel was wel een succes bij de kleintjes. Dus stop het in een pakje met veel kaas en dan eten ze het wel!

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
De beste foodmarketeer in jouw start up? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!


Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Recept: Strudel met spitskool, spinazie, spekjes en mozzarella”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *