Recept: Speculaasbrokken met chocolade en anijs

Recept: Speculaasbrokken met chocolade en anijs

Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox!

Speculaas hoort echt bij Sinterklaas, maar waarom eten we het eigenlijk niet vaker? Deze speculaasbrokken zijn erg makkelijk te maken en ik heb er een hint van anijs aan toegevoegd en afgemaakt met chocolade. Bakken met elkaar en smullen maar!



Aantal personen: Voor 12 flinke stukken


Voorbereidingstijd:  20 minuten
Oventijd: ± 25 minuten



Extra nodig: Bakpapier

Ingrediënten:

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr donkere basterdsuiker
  • 125 gr koude boter
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 el anijszaad (gemalen)
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 7-8 el melk
  • 1 grote chocoladeletter

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de boter in stukjes. Meng het bakmeel, suiker, specerijen en zout door elkaar heen.
  3. Voeg de boter toe en 7 el melk. Kneed (of mix) de ingrediënten tot een deeg. Is het deeg te stug? Voeg de laatste el melk toe. Verdeel een beetje bloem over je werkbank. Rol van het deeg een platte koek.
  4. Leg bakpapier in een ovenschaal en leg hierin het deeg. Bak in ± 25-30 minuten de speculaas. Laat afkoelen.
  5. Smelt de chocoladeletter in een pan op laag vuur. Verdeel de chocolade over de speculaas en zet even in de koelkast. Smullen maar!

Freya’s persoonlijke tintje:

Ik vind het erg leuk om samen met mijn oudste te bakken. Je ziet hem iedere keer weer meer leren, genieten en smullen van het koekjesdeeg.  Om het juiste recept te vinden was lastig, maar met hulp van Laura’s bakery heb ik deze heerlijke speculaas gemaakt. Extra “slecht” met chocolade eroverheen! 😊  

Wil je nog meer bakken? Probeer dan eens deze hartige muffins met pompoen! 

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Een review van jouw product? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *