Recept: Spaghetti met krokante kabeljauwsticks, asperges en spinazie

Recept: Spaghetti met krokante kabeljauwsticks, asperges en spinazie

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Recept: Spaghetti met krokante kabeljauw, asperges en spinazie

Krokante kabeljauwsticks, spinazie, asperges, pesto

Een soort visvingers maar dan zelfgemaakt met een heerlijk krokant kruidenkorstje. Serveer deze bij de smeuïge pasta met pesto, asperges en spinazie met pijnboompitjes.

Aantal personen: 4 personen

(Voor) bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten:

  • 300 gr spaghetti
  • 300 gr groene asperges
  • 400 gr verse spinazie
  • 350 gr kabeljauwfilet
  • 1 bakje pesto
  • 50 gr pijnboompitjes, geroosterd
  • 100 gr panko (broodkruim te koop bij grote supermarkt)
  • 2 eieren
  • 4 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kabeljauwfilet in lange repen. Pak twee borden. Meng op 1 bord de eieren, tijm, knoflook, 1 el pesto door elkaar heen. Meng op het andere bord de panko met de bloem, peper en zout.
  2. Verwarm een goede laag zonnebloemolie in een koekenpan. Rol de kabeljauw eerst door de eieren en daarna door de panko. Bak de kabeljauw aan beide kanten krokant. Zet apart.
  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Haal de kontjes van de asperges en kook deze 3-4 minuten. Verwarm de helft van de olijfolie en bak hierin de spinazie. Laat de asperges en spinazie goed uitlekken.
  5. Meng de spaghetti met de groentes, overgebleven pesto en olijfolie. Serveer de kabeljauwsticks en pijnboompitjes bij het gerecht.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 473 kcal
Koolhydraten: 42 g
Eiwitten: 35 g
Vet:  23 g

Extra personal info:

Mijn kleintjes vinden vissticks heerlijk, zoals de meeste kinderen. Maar ik ben zelf geen gigafan. Daarom probeer ik altijd varianten te maken, zoals deze krokante kabeljauwsticks. Best makkelijk en nog eens lekkerder dan diepvries vissticks!

Wil je nog een recept waar de kinderen van smullen? Klik dan hier!  

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

 

Print Friendly, PDF & Email