Recept: Snelle nasi met garnalen en paddenstoelen

Recept: Snelle nasi met garnalen en paddenstoelen

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]Recept: Snelle nasi met garnalen en paddenstoelen

Als je een beetje kan koken, heb je deze maaltijd binnen 15 min op tafel, kan je helemaal niet koken, dan doe je er 20 minuten over. Maar dan heb je ook wel wat lekkers! De foto brengt het gerecht niet alle lof toe die het zou moeten krijgen. Want we hadden nog nooit zo snel ons bord leeg!



Aantal personen: 4 personen


Bereidingstijd:  15- 20 min

Ingrediënten:

  • 300 gr rijst
  • 250 gr soepgroentes, fijn gesneden
  • 350 gr paddenstoelen naar keuze
  • 400 gr garnalen, gepeld uit de diepvries
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 el ketjap
  • ½ el vissaus
  • 1 tl korianderpoeder
  • Peper en zout
  • Sambal naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Laat de garnalen ontdooien. Dit kan je ook doen met stromend water in een vergiet, dan ben je vrij snel klaar! Snijd de ui in stukjes.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm de olie in een flinke koekenpan. Bak hierin de knoflook en het ui kort aan. Voeg de garnalen toe. Bak de garnalen ± 3-4 minuten om en om.
  4. Voeg de groentes toe en bak deze kort mee. Snijd of scheur de paddenstoelen in stukjes en doe deze ook in de pan. Bak alles nog een paar minuten op hoog vuur.
  5. Zet het vuur zacht en voeg de smaken toe: Ketjap, vissaus, koriander, peper en zout en sambal als je dat lekker vindt. Voeg de rijst toe en meng alles goed door elkaar.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal:  454 kcal
Koolhydraten: 62 g
Eiwitten: 23 g
Vet: 12 g

Extra personal info:

Over dit gerecht kan ik vrij weinig zeggen behalve dan: effectief, lekker, makkelijk en gezond. En dat allemaal binnen 20 minuten op tafel… Wat willen we nog meer? 

MEALPREP: Omdat je de rijst nog even verwarmd in de pan met de saus en de groentes, kan je ook heel goed rijst gebruiken die je een dag eerder hebt gekookt. Koel deze goed af en maak dit gerecht als je weet dat je veel haast hebt!

Nog een snel recept met rijst? Klik dan hier!

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Content met een gedegen achtergrond in food? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email