Recept: Patatje stoofvlees met piccalilly-mayonaise

Recept: Patatje stoofvlees met piccalilly-mayonaise

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Recept: Patatje stoofvlees met piccalilly-mayonaise

Patat, stoofvlees, piccalilly, mayonaise, groentes

Stoofvlees is zooo lekker als je net een hele dag buiten bent geweest in de herfst, de geur en smaak is zo fantastisch. Samen met knapperige patatjes en een lekker sausje ook bij mijn kinderen een groot succes! Zet hem vanavond nog op en je hoeft morgen bijna niks te doen!

Aantal personen: 4 personen

Voorbereidingstijd: 15 min
Stooftijd: Ruim 3-4 uur

Ingrediënten:

  • ± 700 gr sukadelappen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 50 gr roomboter
  • 1 el bloem
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 300 ml rode wijn of 1 flesje bruin bier (je kunt ook zonder alcohol, neem dan iets meer runderbouillon)
  • 1 blokje runderbouillon
  • ½ el mosterd
  • 2 el stroop
  • 1 tl tijm
  • Peper en zout
  • 2 el piccalilly
  • 4 el mayonaise

Groente en friet:

  • 300 gr wortels (geschrapt)
  • 300 gr spruitjes
  • Klontje boter
  • 600 gr verse friet (uit de oven, frituurpan of van de frietboer)

 Bereidingswijze:

  1. Verwijder de harde zenen van de sukadelappen en snijd het vlees in stukken. Besprenkel met peper en zout.
  2. Snijd de ui in stukjes. Verwarm de boter samen met de olijfolie in een grote koekenpan (of stoofpan) en bak hierin kort de ui en knoflook. Voeg de stukken vlees toe. Bak ze aan alle kanten bruin op hoog vuur. Zet het vuur zacht.
  3. Voeg de tomatenpuree, mosterd en bloem toe. Bak dit een paar minuten terwijl je blijft roeren. Voeg water toe samen met de alcohol naar keuze totdat het vlees onder staat. (of alleen water). Voeg het bouillonblokje, stroop en tijm toe.
  4. Laat het stoofvlees rustig stoven. Belangrijk bij stoofvlees is dat je het niet te hard laat koken, maar rustig, anders wordt het vlees snel taai. Kijk soms in de pan en voeg indien nodig nog wat water toe.
  5. Meng de piccalilly met de mayonaise en serveer deze bij de patat en stoofvlees.
  6. Groente: Kook de groentes, totdat ze beetgaar zijn. Maak extra lekker met een klontje boter, peper en zout.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 433 kcal
Koolhydraten: 8 g
Eiwitten: 33 g
Vet:  29 g

Extra personal info:

Stoofvlees is zo een fijne herinnering van vroeger, dat ik het niet kan laten om deze vaak thuis te maken in alle soorten en maten. Nu ze ook op festivals foodtrucks met patatje stoofvlees hebben staan, ben ik helemaal gelukkig. Hulde aan het stoofvlees!

Wil je ook eens Indonesisch stoofvlees maken voor een patatje rendang? Klik dan hier!

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email