Recept: Paddenstoelenrisotto met kalfsvlees en spek

Recept: Paddenstoelenrisotto met kalfsvlees en spek

Recept: Paddenstoelenrisotto met kalfsvlees en spek

Paddenstoelenrisotto, kalfsvlees en spek

Risotto kan op je op zoveel verschillende manieren klaarmaken, deze is onze persoonlijke favoriet. De zachte risotto, met de krokante spek en smaakvolle kalfsvlees is overheerlijk!

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 300 gr risottorijst
  • 300 gr paddenstoelenmix
  • 1 paprika
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 50 gr roomboter
  • 4 el olijfolie
  • 300 gr kalfsschnitzel (ongepaneerd)
  • 200 gr ontbijtspek
  • 1 groentebouillon of paddenstoelenbouillonblokje
  • 100 gr Parmezaan, geraspt
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Verwarm de helft van de olijfolie en alle roomboter in een stevige pan. Bak hierin kort de ui en knoflook. Voeg de rijst toe en meng deze goed om met de olie. Voeg een flinke scheut water toe en het bouillonblokje.
  2. Voeg steeds een scheut water toe en roer zodat de rijst het vocht op kan nemen. Houd het goed in de gaten, want het kan snel aanbranden. De meeste risotto is binnen 15-20 minuten klaar. Proef soms om te kijken of jouw risotto klaar is. Ga ondertussen aan de slag met punt 3 & 4.
  3. Snijd of pluk de paddenstoelen klein. Bak deze in 1 el olijfolie en de knoflook. Zet het vuur zacht. Voeg deze samen met de paprika toe aan je risotto en maak op smaak met zout en peper.
  4. Omwikkel ondertussen de kalfsschnitzel met het spek en bak deze in de overgebleven olijfolie rustig krokant. Snijd het vlees in stukjes en serveer deze samen met de parmezaan bij de risotto.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 659 kcal
Koolhydraten: 50 g
Eiwitten: 33 g
Vet:  37 g

Extra personal info:

Risotto kan je in vele soorten en maten eten en mij kan je bijna voor iedere variant wakker maken. Omdat het een soort variant is van rijst, vinden mijn kleintjes het heerlijk. Het is lekker romig, helemaal als je nog een beetje creme fraiche toevoegt. MAAR dat is natuurlijk compleet niet verantwoord! 😉

Gek op Italiaans, check dan ook eens deze gnocchi! 

 

 [su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

 

Print Friendly, PDF & Email