Recept: Naanbrood met gekruid gehakt, spinazie en yoghurt/olijfdip

Recept: Naanbrood met gekruid gehakt, spinazie en yoghurt/olijfdip

Recept: Naanbrood met gekruid gehakt, spinazie en yoghurt/olijfdip

Naanbrood, gehakt, spinazie, yoghurt-olijfdip, feta

Een soort India meets Noord Afrika in dit gerecht. Heerlijk gekruid gehakt met spinazie en feta eroverheen gekruimeld. To finish: Een frisse yoghurtsaus met mint, olijven en citroen. Makkelijk, overheerlijk en binnen 15 minuten op tafel!

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten:

  • 4 stuks Naanbrood (te koop bij de supermarkt)
  • 800 gr verse spinazie
  • 500 gr rundergehakt
  • 100 gr feta
  • 1 tl ras el hanout
  • 2 el chilisaus
  • ½ tl komijn (poeder)
  • ½ tl paprikapoeder
  • 150 ml Turkse yoghurt
  • ± 15 zwarte olijven
  • Paar blaadjes munt
  • ½ citroen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Indien gewenst: 200 gr rijst*

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwarm ondertussen een derde van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ras el hanout, komijn, paprikapoeder en chilisaus toe en roer goed door, zet zachtjes.
  3. Snijd de munt en de olijven in stukjes. Meng deze samen met de yoghurt, uitgeknepen citroen en de helft van de knoflook. Maak op smaak met peper en zout.
  4. Leg de naanbroodjes in de oven om op te warmen voor ± 5 minuten. (kijk even op de verpakking)
  5. Verwarm de rest van de olijfolie in een grote pan, bak hierin kort de spinazie en voeg de rest van de knoflook toe. Maak op smaak met zout en peper.
  6. Verkruimel bij het serveren de feta over het gerecht.

Mijn kleintjes zijn niet verschrikkelijk gek van brood (helaas), daarom serveer ik vaak extra rijst bij dit soort gerechten. Het is dus geen must om er rijst bij te serveren! 

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 664 kcal
Koolhydraten: 45 g
Eiwitten: 33 g
Vet:  39 g

Extra personal info:

Goedkoop goed eten bij een Ethiopisch restaurant, een echte aanrader! Daar serveren ze gehakt met allerlei groentes met daarover een heerlijke zachte kaas op een soort zure pannenkoek. Omdat ik die pannenkoek (nog) niet kan maken, bedacht ik deze variant. Het bleek geniaal en ook nog verschrikkelijk snel klaar! IDEAAL!  

Wil je nog een supersnel recept? Klik dat razendsnel hier! 

Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram

 

Samenwerken met Froodyz?
Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

3 Replies to “Recept: Naanbrood met gekruid gehakt, spinazie en yoghurt/olijfdip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *