Recept: Mediterraanse tomatensoep met vis

Recept: Mediterraanse tomatensoep met vis

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Doe mij ook van die lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Deze vissoep is niet heel vissig, maar door de stukjes vis is deze soep heel rijkelijk gevuld en smaakvol. Veel groentes en tomaat, waardoor het een heel gezonde avondmaaltijd is. Easy Peasy, op tafel binnen 30 minuten zonder heel veel te hoeven doen! 



Aantal personen: 4


Bereidingstijd:  25-30 min

Ingrediënten:

  • 400 gr witvis (uit de vriezer)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 grote zak soepgroentes
  • 1 blokje visbouillon
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 4 aardappels (kleine of 2 grote)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • ½ el mediterrane kruiden of basilicum
  • 2 el zonnebloemolie

Bereidingswijze:

  1. Haal de vis uit de vriezer en laat ontdooien. (evt in een bakje water met de zak eromheen)
  2. Snijd de ui in stukjes. Schil de aardappels en snijd deze in stukjes. Ook even wassen.
  3. Verwarm de olie in een soeppan. Bak hierin kort de ui, knoflook en soepgroentes. Voeg het blik tomaten toe. Vul vier keer het blik met water en voeg dit toe aan de pan. Voeg ook de aardappels toe.
  4. Breng de soep aan de kook en laat deze 15-20 minuutjes lekker pruttelen. Blender met een staafmixer de soep glad. Voeg evt nog wat water toe, als de soep te dik is. 
  5. Snijd de vis in stukken en stop deze ook in de soep. Maak de soep lekker met het bouillonblokje, cayennepeper, paprikapoeder en kruiden. Laat nog een paar minuutjes koken.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal:  250 kcal
Koolhydraten: 14 g
Eiwitten: 20 g
Vet:  11 g

Froodyz persoonlijke tintje:

Mijn kleintjes zijn gek op soep en zeker na lekker buiten spelen is deze soep een heerlijke voor een fijne, warme, volle buik. De vis is niet heel aanwezig, waardoor de kleintjes het graag eten. Ook lekker veel groentes, die ze er niet kunnen uitvissen! 😊

MEALPREP: Maak heel veel van de soep zonder de vis. Houd een deel apart en gebruik deze de volgende dag voor de saus bij de pasta bolognese. Tip: Houd dan een deel apart voordat je er het visbouillonblokje in doet! 

Trek gekregen in soep? Klik dan snel hier voor een makkelijke Indonesische kippensoep! 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

Print Friendly, PDF & Email