Recept: Maaltijdsalade met gerookte kip, witlof en blauwschimmeldressing

Recept: Maaltijdsalade met gerookte kip, witlof en blauwschimmeldressing

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Stuur mij soms wat lekkers naar mijn mailbox! [/su_button]

Deze maaltijdsalade is voor de echte pro’s op smaakgebied. Witlof, ansjovis, blauwschimmel en radijs, allemaal uitgesproken smaken waar je van moet houden. Maar ik garandeer je: Het is echt fantastisch.



Aantal personen: 2 personen


Bereidingstijd:  15 min

Ingrediënten:

  • 50 gr gemengde salade
  • 2 stronken witlof (of 3 als ze klein zijn)
  • 6 cherrytomaatjes
  • 6 radijsjes
  • 1 appel
  • 100 gr gerookte kip
  • 1 rode ui
  • 50 gr blauwschimmelkaas
  • 5 ansjovis filets
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 el balsamico dressing
  • 2 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • Peper
  • 12-14 walnoten

Bereidingswijze:

  1. Schil de appel en snijd deze in stukjes. Snijd de gerookte kip, ui, witlof, cherrytomaatjes en radijsjes ook in stukjes. Verwijder bij de witlof de harde stronk in de onderkant van de witlof.
  2. Meng alle ingrediënten in een schaal samen met de gemengde salade.
  3. Stop in een blender de blauwschimmelkaas, ansjovis, knoflook, yoghurt, mayonaise en balsamico. Maak hier een mooie dressing van.
  4. Meng de dressing door de salade en maak op smaak met peper. Verkruimel de walnoten grof met je handen en verdeel deze over de salade.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal:  514 kcal
Koolhydraten: 9 g
Eiwitten: 19 g
Vet:  44 g

Extra personal info:

Mijn kleintjes houden niet van sla, dus ik eet vaak een salade als lunch als ik thuiswerk. Met zo’n lekkere salade heb ik echt ruim genoeg voor de hele middag en zit lekker te snoepen de hele tijd. Gezond, lekker en met deze uitgesproken smaken een heerlijke vulling voor de halve dag!

Zin gekregen in nog meer salades? Klik dan hier!  

MEALPREP:

Salades zijn makkelijk van tevoren klaar te maken. Belangrijk is alleen dat je dressing apart houdt, want anders wordt je salade helemaal zacht en slap. Niet lekker dus. Doe wel een klein beetje citroensap op ingrediënten die snel verkleuren, zoals peer, appel en avocado!

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email