Recept: Krokante zuurkoolschotel met salami en roodschimmel kaas

Recept: Krokante zuurkoolschotel met salami en roodschimmel kaas

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Recept: Zuurkoolschotel met salami en roodschimmelkaas

Zuurkoolstamppot, salami, kaas

Stamppot zuurkool, maar net even anders? Neem dan eens deze heerlijke combinatie met krokante salami en pikante roodschimmelkaas. Houd je niet van roodschimmel? Neem een andere kaas die je wel lekker vindt. Keine problem!

*Tip: Spoel eerst de zuurkool zodat deze iets minder zuur wordt, de kleintjes vinden het vaak lekkerder dan!

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: ± 10 minuten

Extra nodig: Stamper

Ingrediënten:

  • 800 gr kruimige aardappels
  • ± 200 gr salami (worst aan 1 stuk)
  • 300 gr zuurkool
  • 100 gr roodschimmelkaas naar keuze
  • 60 gr geraspte kaas
  • 50 gr roomboter
  • 2 el rodewijnazijn
  • 100 ml melk
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappels, snijd in grove blokken en spoel ze af. Zet ze op met ruim water en laat koken totdat ze gaar zijn in ± 20 minuten. Giet af.
  2. Snijd ondertussen de salami in stukjes en bak deze zonder olie in een koekenpan rustig aan totdat ze krokant worden. Zet het vuur uit en laat de salami uitlekken op een keukenpapier.
  3. Doe de aardappels in een pan en voeg hier de melk, boter in blokjes, rode wijnazijn en de roodschimmelkaas in blokjes aan toe. Stamp dit allemaal fijn. Voeg de zuurkool toe. Meng alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor 180 graden. Stop de zuurkool in een ovenschaal en verdeel hierover de salami en geraspte kaas. Laat deze gratineren voor ± 10 minuten.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 541 kcal
Koolhydraten: 31 g
Eiwitten: 27 g
Vet:  34 g

Extra personal info:

Het begint weer kouder te worden en ik kreeg meteen trek in een stamppot. Omdat je mij echt niet wakker hoeft te maken voor hutspot, bedacht ik deze variant. Zijn mijn mannen en ik tevreden! Dit gerecht is heel makkelijk van te voren klaar te maken!

Wil je liever een pompoenstamppot? Klik dan hier! 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email