Recept: Makkelijke Indonesische sotosoep (ajam) met rijst

Recept: Makkelijke Indonesische sotosoep (ajam) met rijst

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Deze soto of saotosoep met kip is DE soep uit Indonesië. Door de soep te serveren met rijst, ei, veel groente en kip heb je een complete maaltijd die de kinderen ook heerlijk vinden en binnen een half uurtje op tafel!  Het is eigenlijk een soort kippensoep maar dan een tikje Oosters. Echt een aanrader!



Aantal personen: 4


Bereidingstijd:  25-30 min

Ingrediënten:

  • 200 gr rijst
  • 300 gr kipfilet
  • 400 gr Oosterse groente (met taugé)
  • 200 gr shi-take (of andere paddenstoelen)
  • 200 gr broccoli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 stengel citroengras
  • 1 rode peper (naar smaak)
  • Stukje gember
  • 1 tl koriander
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 4 el ketjap
  • 4 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • EVT kroepoek en gebakken uitjes

 Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kip in stukjes. Verwarm de olie in een grote pan en bak hierin kort de kip om en om. Voeg de Oosterse groentes toe.
  3. Snijd de paddenstoelen en ui in stukjes en bak deze ook kort samen met de knoflook mee. Voeg ± 1,5 liter water toe.
  4. Sla met een pan op de citroengras (beetje kneuzen) en voeg deze toe. Snijd de gember in kleine stukjes en ook de rode peper. Als je de zaadjes verwijderd van de peper, wordt hij minder pittig. Voeg eerst een klein beetje toe, als je bang bent dat het te pittig wordt.
  5. Voeg ook nog de bouillonblokjes en koriander toe en laat ± 15 minuten lekker pruttelen.
  6. Kook de eieren in 6-8 minuten gaar. Spoel direct af onder koud water.
  7. Voeg als laatste de broccoli en ketjap toe en laat deze max 4-5 minuten koken.
  8. Leg de rijst op de borden en dan de soep eroverheen. Serveer met de gehalveerde eitjes en evt kroepoek en gebakken uitjes.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal:  418 kcal
Koolhydraten: 48 g
Eiwitten: 25 g
Vet:  13 g

Een persoonlijk tintje:

Deze soep is van Indonesië oa verhuisd naar Suriname, dus je kunt vele varianten vinden op internet. Maar de basis van deze soep is eigenlijk dat je restjes kunt gebruiken voor de soep. Dus heb je nog groentes over, je kunt ze kwijt in deze soep. Het lijk op onze Hollandse kippensoep, maar dan met Oosterse smaken, dus vaak vinden kinderen hem ook heerlijk!  

MEALPREP: Als je deze soep van tevoren maakt, is het wel aan te raden niet de groentes en rijst er alvast in te doen. De rijst gaat helemaal opwellen en van de groentes is niks meer over. Maar heb je rijst over van een ander gerecht? Gebruik hem dan voor deze soep!

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″] Receptontwikkeling gericht op verschillende doelgroepen? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

Print Friendly, PDF & Email